Model Samsung Galaxy S23 FE je oficiálne predstavený.

Smartfón s označením Samsung Galaxy S23 FE bol dlhú dobu len predmetom špekulácií a rôznych dohadov. Neskoršie certifikácie začali potvrdzovať základné špecifikácie smartfónu, ktorý sa má klasifikovať ako fanúšikovská edícia. Hlavnými črtami telefónu pritom má byť nižšia cena, vyšší výkon a prémiové špecifikácie.

Podarilo sa však Samsungu splniť všetky tieto požiadavky fanúšikov v novej sérii smartfónov? Alebo má nový model predsa nejaké tie medzery? Zhrnutie špecifikácií smartfónu priniesol aj portál androidauthority.com.

Samsung Galaxy S23 FE splnil základné očakávania

Základom smartfónu, ktorý prichádza aj na globálny trh, je čipset Snapdragon 8 Gen 1 a Exynos 2200. Dvojitá verzia smartfónu sa tohtoročnej fanúšikovskej edícii nevyhla a Samsung vsadil aj na vlastný Exynos, ktorý nájdeme práve v Európe. Okrem tohto čipsetu sa nový Samsung Galaxy S23 FE prezentuje aj so 6,4-palcovým Dynamic AMOLED displejom s FHD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

O ochranu displeja sa pritom stará Corning Gorilla Glass Victus ako jedna z vyspelejších ochrán. Zadnú stranu zasa chráni Gorilla Glass 5.

Samsung Galaxy S23 FEZdroj: androidauthority.com
Samsung Galaxy S23 FE

Nová fanúšikovská edícia tak viac-menej korešponduje so skoršími únikami, ktoré boli skutočne početné. Čo sa týka pamäťovej konfigurácie, Samsung vsadil na 8 GB RAM a dve možnosti veľkosti interného úložiska. Základná verzia bude mať 128 GB a vyššia zasa 256 GB interného úložiska.

Batéria a nabíjanie je priemerom

Nový Samsung Galaxy S23 FE disponuje 4500 mAh batériou, čo je dnes skutočne bežnou hodnotou. Okrem toho podporuje aj 25 W nabíjanie káblom, 15 W reverzné nabíjanie a taktiež aj reverzné bezdrôtové nabíjanie. Nabíjací adaptér by ste však v balení telefónu hľadali márne.

Hlavný snímač fotoaparátu má 50 megapixelov a dopĺňa ho aj 12 Mpx ultraširokouhlý a 8 Mpx telefoto snímač. O selfie snímky sa zasa postará aj 10 Mpx snímač v priestrele displeja.

Vo výbave telefónu nenájdeme 3.5 mm jack pre pripojenie slúchadiel, ktorý však už v telefónoch vyššej rady nie je štandardom.

Samsung Galaxy S23 FEZdroj: androidauthority.com
Samsung Galaxy S23 FE

Ďalšie prvky výbavy

Prednosťou modelu Samsung Galaxy S23 FE môže byť aj optický skener odtlačkov prstov umiestnený v displeji. Okrem toho telefón disponuje aj certifikáciou IP68 proti vode a prachu, no smartfónu nechýba ani podpora Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 či NFC.

Telefón bude k dispozícii vo viacerých farbách, pričom niektoré z nich budú k dispozícii len v prípade, že si model zakúpite prostredníctvom oficiálnej stránky výrobcu. Cena smartfónu má v Európe štartovať na úrovni 699 eur pre základnú pamäťovú konfiguráciu telefónu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.