Smartfóny tejto značky sa dajú považovať za ekvivalent Applu na platforme Android.

Silná podpora zo strany značky je vidieť nielen v príslušenstve všeobecne ale najmä v službách, ktoré od telefónu dostanete. Týka sa telefónov Galaxy všeobecne, vždy ale s prihliadnutím na parametre podľa daného modelu.

Bezpečnosť

Toto je niečo, čo na pohľad nie je vidieť. Nemáte možnosť ju posúdiť podľa zadného krytu ani lesklých rámov, avšak je tu. Výrobca používa špeciálnu formu zabezpečenia po hardvérovej stránke s kombináciou softvéru.

Výrobca používa systém Knox na to, aby zabezpečil vaše dáta v telefóne, tiež aj v ochrannom priečinku. Do neho sa musíte prihlásiť separátne a vyžaduje ďalší stupeň ochrany. Teda aj keď vám niekto ukradne telefón alebo ho stratíte, do zabezpečeného adresára sa mu nepodarí dostať.

Zabezpečený priečinok, ku ktorému sa bez autorizácie nedostanete, ani keď máte odomknutý telefón

Samozrejmosťou je ochrana telefónu ako takého. Čiže už tento prvý krok by bolo potrebné prekonať. Výrobca má vlastný systém ochrany hesiel a prihlasovania. Môžete ho využiť namiesto toho od Googlu a ešte viac zvýšiť svoje zabezpečenie.

Prihlásenie do služby Samsung Pass vás bude automaticky prihlasovať do aplikácií. Nemusíte si heslá pamätať ani ich zadávať ručne. Táto funkcia je chránená proti zneužitiu a bude vyžadovať váš odtlačok prsta.

Ďalšou službou navyše je Bezpečné pripojenie. Výrobca podporuje dodatočnú ochranu na verejných Wi-Fi sieťach. Služba funguje automaticky, no dá sa aj vypnúť. Vďaka nej ale získavate chránený internet aj na neznámych sieťach.

Batéria

Výdrž je niečo, čo zaujíma každého z nás. Aj preto výrobca pridal na kapacite batérií pre svoje smartfóny. Nezameral sa len na najlepšie telefóny zo svojej série Galaxy S ale aj na smartfóny série Galaxy A.

Súčasťou toho je aj rýchle nabíjanie. Je prirodzené, že veľká kapacita vyžaduje aj rýchlejšie nabíjanie. To je dostupné naprieč jednotlivými modelmi. Stačí niekoľko minút nabíjania a máte dostatok energie na pár hodín.

Kto potrebuje predĺžiť výdrž na maximum, je tu šetriaci režim. Hodí sa vtedy, keď nebudete mať možnosť telefón dlhšie nabíjať. Obmedzí aplikácie na pozadí. Vyhnete sa nečakanej spotrebe.

Na druhú stranu je tu výkonný režim. Štandardne telefón pracuje s automatickými nastaveniami a výkon si manažuje sám. Je tu však aj režim výkonu, aby ste z procesora vyžmýkali maximum.

Tento článok je spoluprácou so spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak.

Prečítajte si aj:

Prečo som si vybral Samsung Galaxy? (2. časť)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.