A to viackrát v priebehu jeho prezentácie.

Samsung ukázal v San Franciscu nové smartfóny Galaxy S10 a tiež aj nové nositeľné zariadenia. Tlačovú konferenciu však začal oficiálnym predstavením skladateľného smartfónu Galaxy Fold. Ten sa dostane na trh 26. apríla a bude stáť 1980 dolárov. Informácie o dostupnosti pre slovenský trh nie sú dostupné.

Galaxy Fold môžete používať v dvoch režimoch. V režime smartfónu je zariadenie zatvorené. Na prednej strane ponúka 4,6-palcový Super AMOLED displej s pomerom strán 21:9 a rozlíšením HD+. K dispozícii je tiež 10 Mpx selfie fotoaparát s clonou f/2,2. Jeho zadná strana neobsahuje displej, je vybavená trojitým fotoaparátom – 12 Mpx hlavným fotoaparátom, 12 Mpx teleobjektívom s 2× optickým zoomom a 16 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom.

Samsung Galaxy Fold

Premení sa na tablet

V otvorenom režime získate tablet so 7,3-palcovou zobrazovacou plochou s rozlíšením QXGA+ a pomerom strán 4,2:3. Tento displej využíva dynamický AMOLED panel, ktorý majú vo výbave aj smartfóny Galaxy S10. Vo vnútri telefónu je tiež dvojitý selfie fotoaparát s hĺbkovým objektívom.

Galaxy Fold poháňa 7 nm procesor, ponúka 12 GB RAM a 512 GB úložisko typu UFS3.0. Telefón je vybavený dvoma batériami, dokopy má k dispozícii kapacitu 4380 mAh. Podporuje rýchle káblové aj bezdrôtové nabíjanie.

Samsung Galaxy Fold v režime tabletu so 7,3-palcovým displejom. Súbežne môžete používať až 3 aplikácie

Aplikácie sa plynulo prispôsobia režimu

Samsung počas predstavenia svojho skladateľného telefónu prezentoval plynulé prepnutie aplikácie z režimu smartfónu do režimu tabletu – počas ukážky sa aplikácia okamžite prispôsobila väčšiemu displeju. Všetko bolo plynulé a pôsobilo to prirodzene. Videli sme aj ukážku používania až troch aplikácií súbežne – v tomto smere bude mať Galaxy Fold veľký potenciál.

Samsung sa chválil aj pántovým mechanizmom, ktorý je umiestnený v skrytom puzdre, čo zaručuje elegantný vzhľad. Čítačku odtlačkov prstov umiestnil na stranu, kde sa zariadenie prirodzene opiera o palec a vo výbave má aj stereoreproduktory od AKG

Telefón bohužiaľ nebol vystavený v demo zóne, takže sme si ho nemohli sami vyskúšať. K dispozícii bude v 4 farbách.

Pozrite si jednotlivé režimy používania smartfónu Samsung Galaxy Fold. Na prvej fotke je porovnanie s Galaxy S10+

Prečítajte si aj:

Samsung ukázal v San Franciscu smartfóny Galaxy S10: Vieme o nich všetko. Poznáme ceny, dostupnosť a aj to, ako ušetriť (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit