Iba včera sme priniesli článok, v ktorom sa nachádzali viaceré protichodné tvrdenia samotných zástupcov spoločnosti.

Najnovšie správy prinášajú do celého problému s pozastavením predaja skladateľného zariadenia ešte viac zmätku. Jeden z manažérov spoločnosti tvrdí, že Galaxy Fold je už konečne pripravený na uvedenie na trh. Podľa slov Kim Seong-cheola, ktorý pracuje ako viceprezident pre Samsung Display a nie pre Samsung Electronics, by sa dalo očakávať, že by mohol mať veľmi presné informácie o stave, v ktorom sa aktuálne Galaxy Fold nachádza.

Podľa Kima sa na Galaxy Fold väčšina problémov s displejom odstránila a už je pripravený k uvedeniu na trh. Kim takto prispel s ďalším protichodným oficiálnym vyjadrením, ktoré je v úplnom rozpore s vyhlásením ďalšieho zástupcu spoločnosti, ktorý uviedol, že od apríla sa práce na odstránení problémov s displejom nikam neposunuli.

Na Galaxy Fold sa začali v apríli prejavovať problémy s ohybným displejom, na ktorý bola nanesená ochranná vrstva. Tá pripomínala plastovú fóliu a po krátkom používaní sa začala odliepať a spôsobovala takmer okamžité a nezvratné poškodenie displeja. Ďalším problémom bola medzera, ktorá vznikla práve medzi týmto ochranným prvkom a krehkým flexibilným displejom.

Aj keď po vyjadreniach Kim Seong-cheola stále nepoznáme termín “druhého” príchodu skladateľného zariadenia od Samsungu, tak sa dá predpokladať (pokiaľ sú vyjadrenia Kima pravdivé), že Galaxy Fold sa skutočne čoskoro predstaví. Či to bude po boku „Note10-ky“ alebo si Samsung pripraví iný špeciálny event, ťažko teraz odhadovať. Jedno je isté, konkurencia nespí.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X: Vyskúšali sme skladateľný smartfón, pozrite si video (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.