Potvrdil to hovorca spoločnosti.

Huawei predstavil svoj skladateľný smartfón koncom februára na výstave MWC v Barcelone. Vtedy oznámil aj cenu, ktorá je 2299 eur, avšak nešpecifikoval presný dátum vydania. Najnovšie informácie hovoria o tom, že telefón sa dostane do predaja v septembri.

Potvrdil to hovorca spoločnosti Huawei. Podľa jeho slov bude skladateľný Mate X dostupný globálne s dôrazom na trhy, kde je dostupná 5G infraštruktúra. Huawei svoj skladateľný telefón aktuálne vo veľkom testuje, aby bol pripravený na masové používanie. Čínsky výrobca tiež spolupracuje s telekomunikačnými operátormi a vývojármi aplikácií pre dosiahnutie optimálneho zážitku z používania.

Huawei Mate X ponúkne operačný systém Android a tiež aj aplikácie od Googlu. Dôvod je ten, že Huawei tento telefón oznámil ešte pred tým, ako ho USA umiestnila na čiernu listinu. Podrobné detaily o Mate X a prvé dojmy z reálneho používania si môžete prečítať v našom článku.

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme skladateľný smartfón Huawei Mate X (PRVÉ DOJMY)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit