Pred viac ako týždňom CEO spoločnosti naznačil skoré uvedenie Galaxy Fold do predaja.

Prvé spustenie by malo byť v domovskej Južnej Kórei, pričom už počas júla by sa mohol predaj spustiť aj v USA. Aktuálne je situácia taká, že stále nepoznáme presné kroky, ktoré spoločnosť pri riešení problému s displejmi Galaxy Fold podniká. Na druhej strane Samsung miestami podáva vcelku protichodné informácie.

Denník The Korean Herald priniesol aj pomerne nelichotivú správu priamo od zástupcu spoločnosti Samsung, ktorý priznal, že od aprílového odloženia predaja sa v riešení problému nedosiahol žiaden pokrok.

Zástupca spoločnosti takisto dementoval informácie o spustení predaja v júli. Za možný termín spustenia by mohol byť rovnaký termín, aký sa očakáva aj v prípade Galaxy Note10. Táto teória je založená na fakte, že Samsung má v auguste svoj druhý “vrchol sezóny” a pokiaľ by tento termín spoločnosť nestihla, mohlo by to pre Galaxy Fold znamenať ťažší rozbeh po plnom spustení predaja nového Galaxy Note10.

Huawei prišiel so svojim Mate X opatrnejšie ako Samsung a spoločnosť sa aj poučila od svojho kórejského konkurenta. Huawei si chce byť naozaj istý, že ich skladateľné zariadenie sa nezlomí, pretože si nechce ničiť reputáciu. Spustenie predaja Mate X je plánované na september.

Zdroj: PocketNow

Prečítajte si aj:

Skladateľný smartfón Huawei Mate X príde na trh v septembri

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.