Samsung predstavil najnovšie prírastky do rodiny telefónov Galaxy J.

Smartfóny Galaxy J6+ a J4+ majú zadné steny zo skla, čo dizajnu série Galaxy J prináša úplne nový rozmer. Vďaka ergonomickým krivkám majú tieto smartfóny luxusný vzhľad a tenký profil, čo umožňuje pohodlné držanie.

Smartfóny majú tenšie rámiky a väčší Infinity displej, ktorý je súčasťou prémiových vlajkových smartfónov Galaxy. Ponúkajú používateľom skvelé zážitky pri hraní a sledovaní multimediálneho obsahu. Infinity displej taktiež skvele umožňuje prácu s viacerými oknami, vďaka funkcii Split Screen.

Galaxy J6+ a J4+ disponujú aj funkciou rozpoznávanie tváre pre jednoduché odomknutie telefónu. Model Galaxy J6+ je vybavený taktiež bočným snímačom odtlačkov prstov pre ešte lepšie zabezpečenie a pohodlie.

Zdokonalený fotoaparát

Galaxy J6+ je vybavený dvoma fotoaparátmi (13 Mpx a 5 Mpx), čo používateľom umožňuje zachytiť snímky s dynamickým zaostrením. Vďaka funkcii Live Focus, ktorú ponúka duálny fotoaparát telefónu Galaxy J6+, je možné kedykoľvek pred zhotovením snímky alebo aj neskôr upraviť hĺbku ostrosti, takže vám nikdy neunikne žiadny fotogenický moment.

Obe zariadenia sú taktiež vybavené objektívom s vysokou svetelnosťou f/1,9 (13 Mpx), vďaka nej objektív dokáže zachytiť viac svetla, takže sa z telefónov stáva dokonalý nástroj pre tvorbu jasných a ostrých snímok za horších svetelných podmienok. Plávajúce tlačidlo spúšte navyše umožňuje pohodlne fotografovať jednou rukou.

Vysoký výkon

Obe zariadenia Galaxy podporujú technológiu Dolby Atmos, ktorá zaručuje dokonalý priestorový zvuk – či už sledujete film alebo počúvate svoju obľúbenú skladbu – zvuk sa pohybuje okolo vás.

Telefóny Galaxy J6+ a J4+ sú navrhnuté tak, aby dokázali udržať krok s hektickým životným štýlom svojich používateľov. Sú vybavené batériou s kapacitou 3 300 mAh, čo oproti predchádzajúcim modelom radu Galaxy J predstavuje zvýšenie o 10 %, takže sa môžete na svoj telefón spoľahnúť ešte dlhšie.

Telefóny taktiež podporujú režim úspory energie, ktorý po aktivácii zjednoduší zobrazenie na domovskej obrazovke a zavrie neaktívne aplikácie, aby sa tak predĺžila životnosť batérie v okamihoch, kedy to najviac potrebujete. Vďaka osemjadrovému procesoru s frekvenciou 1,6 GHz dokážu obe zariadenia zvládnuť aj viac náročných úloh, ako je prehrávanie videa vo vysokom rozlíšení bez toho, aby sa vyčerpávala batéria.

Galaxy J6+ ponúka 3 GB RAM a veľkosť interného úložiska 32 GB, zatiaľ čo Galaxy J4+ ponúka 2 GB RAM a veľkosť interného úložiska 32 GB. Obe zariadenia umožňujú taktiež rozšíriť úložný priestor pomocou microSD karty až na 512 GB, takže používateľom ponúkajú výkon i flexibilitu bez kompromisov.

Oba modely budú na slovenskom trhu dostupné koncom septembra, a to za odporúčané maloobchodné ceny 229 € za Galaxy J6+, resp. 179 € za Galaxy J4+. U oboch modelov budú na výber rozmanité farebné varianty – model Galaxy J6+ bude v červenej, čiernej a šedej verzii, Galaxy J4+ v ružovej, zlatej a čiernej.

Samsung Galaxy J6+ – technické špecifikácie

Rozmery76,9 x 161,4 x 7,9 mm (178 g)
Displej6,0″, HD+, 18,5:9
FotoaparátZadný: 13 Mpx AF (f/1,9) + 5 Mpx FF (f/2,2)

Predný: 8 Mpx FF (f/1,9)

ProcesorQualcomm SnapDragon 425, štvorjadrový 1,4 GHz
SieteLTE kat. 4
Konektivita802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth® v 4.2. ANT+, USB 2.0
PamäťRAM: 3GB

Vstavaná pamäť: 32GB

(Dostupnosť týchto pamäťových variantov sa bude v jednotlivých krajinách líšiť.) Externá pamäť: Až 512 GB s kartou microSD™

Batéria3 300 mAh
SenzoryAkcelerometer, gyroskop, geomagnetický senzor, senzor priblíženia, svetelný senzor, GPS, Glonass
ZabezpečenieRozpoznanie tváre, snímač odtlačkov prstov (bočný)

Samsung Galaxy J4+ – technické špecifikácie

Rozmery76,9 x 161,4 x 7,9 mm (178 g)
Displej6,0″, HD+, 18,5:9
FotoaparátZadný: 13 Mpx AF (f/1,9)

Predný: 5 Mpx FF (f/2,2)

ProcesorQualcomm SnapDragon 425, štvorjadrový 1,4 GHz
SieteLTE kat. 4
Konektivita802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth® v 4.2, ANT+, USB 2.0
PamäťRAM: 2GB

Vstavaná pamäť: 32GB

(Dostupnosť týchto pamäťových variantov sa bude v jednotlivých krajinách líšiť.) Externá pamäť: Až 512GB s kartou microSD™

Batéria 3 300 mAh
SenzoryAkcelerometer, snímač priblíženia, snímač svetla, GPS. Glonass

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Samsung prichádza s troma zadnými fotoaparátmi. Na svete je Galaxy A7.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.