Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila najnovší prírastok do rodiny smartfónov Galaxy – Samsung Galaxy J6.

Galaxy J6 spája Super AMOLED Infinity displej, ktorý vychádza z dizajnovej tradície vlajkových produktov spoločnosti Samsung s ďalšími užitočnými funkciami vrátane zadného snímača odtlačkov prstov, a stáva sa tak v rade Galaxy J doposiaľ najpraktickejším modelom.

Nový Galaxy J6 je k dispozícii v troch odtieňoch: čiernom, fialovom a zlatom.[1] Samsung Galaxy J6 bude na Slovensku v predaji od polovice júna za odporúčanú maloobchodnú cenu od 259 €.

Infinity displej

Smartfón Galaxy J6 je vybavený 5,6″ Super AMOLED Infinity displejom, ktorý je zavedenou súčasťou tradičných radov Galaxy a ponúka vysoké rozlíšenie a žiarivé farby. Infinity displej poskytuje neuveriteľný, ničím nerušený divácky zážitok a vďaka sýtym farbám je sledovanie filmov a hranie hier ešte podmanivejšie a zábavnejšie než kedykoľvek predtým.

Elegantný kovový rámik smartfónu Galaxy J6 v kombinácii s celoplošným Infinity displejom vytvára okrem toho elegantný a ergonomický dizajn, ktorý zaisťuje odolnosť a pohodlné držanie.

Každodenné pohodlie

Elegantný dizajn však smartfónu Galaxy J6 neuberá nič na praktickosti a každodennom pohodlí, pretože preberá niekoľko obľúbených funkcií z vlajkových mobilných prístrojov Samsung. Galaxy J6 teraz obsahuje zadný snímač odtlačkov prstov, takže ho používateľ môže odomknúť bez toho, aby ho musel zobudiť z režimu spánku.

Smartfón  Galaxy J6 je vybavený batériou s kapacitou 3 000 mAh. Výkonný osemjadrový procesor s frekvenciou 1,6 GHz sa postará o to, že smartfón dokáže zvládnuť viacero náročných úloh, ako je prehrávanie videa vo vysokom rozlíšení bez toho, aby pritom vyčerpával batériu. Smartfón Galaxy J6 je taktiež vybavený 3 GB pamäte RAM, vnútorným úložiskom s kapacitou 32 GB a slotom pre microSD kartu.

Všestranný fotoaparát

Zadný fotoaparát prístroja ponúka rozlíšenie 13 Mpx a predný fotoaparát rozlíšenie 8 Mpx, pričom je vybavený funkciou výkonného zaostrovania v reálnom čase pre tvorbu selfie a predným LED bleskom. Selfie je navyše možné doplniť zábavnými nálepkami využívajúcimi technológiu rozšírenej reality, takže používatelia môžu vytvoriť skutočne jedinečné snímky, ktoré vedia okamžite zdielať so svojimi priateľmi a rodinou.

Samsung Galaxy J6 – technické špecifikácie

 Samsung Galaxy J6
Displej5.6” HD+ (1480×720) Super AMOLED
FotoaparátZadný 13 MP AF (f/1,9)

Predný 8 MP FF (f/1,9)

Rozmery149,3 x 70,2 x 8,2 mm
Aplikační procesor1,6GHz osemjadrový procesor
Pamäť3 GB RAM

32 GB vnútorná pamäť

Až 256 GB Micro SD

Batéria3 000 mAh
OSAndroid 8.0
SieteLTE kat. 4
KonektivitaWiFi 802.11 b/g/n (2,4 GHz), Bluetooth® v 4.2 (LE až 1 Mb/s), USB typ B, NFC (UICC*), poloha (GPS, Glonass, BeiDou**)

*Môže sa líšiť podľa krajiny

**Pokrytie systému BeiDou môže byť obmedzené.

SnímačeAkcelerometer, snímač odtlačkov prstov, Hallov snímač, snímač priblíženia
AudioMP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
VideoMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

[1] Dostupnosť jednotlivých farebných verzií sa môže líšiť v závislosti na mobilnom operátorovi.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S Light Luxury predstavený: V kabáte Galaxy S8 a nových farbách

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.