Spoločnosť rozširuje portfólio a ekosystém Galaxy.

Po minuloročnom úspechu modelov Galaxy M11 a M21 prichádza ďalší zástupca série, ktorý aj naďalej ponúka výnimočné funkcie za dostupnú cenu. Zároveň prináša atraktívne vylepšenia – napríklad displej typu Infinity-V s vysokou obnovovacou frekvenciou 90 Hz, výkonný procesor alebo batériu s kapacitou 5000 mAh. 

Srdcom smartfónu je osemjadrový procesor s taktom 2,0 GHz, ktorý zabezpečí dostatok výkonu na všetky činnosti. Medzi najväčšie prednosti Galaxy M12 patrí batéria s kapacitou 5000 mAh a rýchlonabíjačka s výkonom 15 W a technológiou Adaptive Fast Charging. Vďaka spomínanej vysokej kapacite vydrží smartfón v prevádzke skutočne dlho. 

Samsung Galaxy M12

Zdroj: Samsung

Medzi ďalšie vítané zmeny patrí displej s vysokou obnovovacou frekvenciou 90 Hz, uhlopriečkou 6,5 palca (16,5 cm), rozlíšením HD+ a technológiou Infinity-V. Displej má pomer strán 20:9. Audiovizuálny zážitok podporí aj technológia Dolby Atmos u káblových aj bezdrôtových slúchadiel, takže si užijete aj špičkový zvuk.

Ďalšou prednosťou Galaxy M12 je štvorica fotoaparátov na zadnej strane. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 48 Mpx. Ten je doplnený aj ultraširokouhlým fotoaparátom s uhlom záberu 123 stupňov. Milovníci makro fotografií ocenia 2 Mpx fotoaparát pre detailné zábery, všetko dopĺňa štvrtý modul s 2 megapixelmi určený pre kreatívnu prácu s hĺbkou ostrosti, napríklad u portrétov. Galaxy M12 sa vyznačuje atraktívnym matným povrchom.

Operačný systém Android 11 dopĺňa používateľské rozhranie One UI Core. Galaxy M12 okrem toho podporuje prémiové služby Samsungu, napr. Samsung Health, Galaxy Apps alebo Smart Switch.

Model Galaxy M12 bude na Slovensku dostupný od 30. apríla v čiernej, modrej a zelenej farbe. K dispozícii bude s pamäťou 128 GB za cenu 199 eur.

Technické údaje

DisplejVeľkosť6,5-palcový (16,5 cm)
HD+ TFT (90 Hz)
Rozlíšenie
TypInfinity V-Cut
FotoaparátZadný48 Mpx / 5 Mpx (ultraširokouhlý)
2 Mpx (makro) / 2 Mpx (hĺbka ostrosti)
Predný8 Mpx (f/2.2)
ProcesorExynos850
(Octa Core 2,0 GHz)
PamäťRAM4 GB
ROM128 GB
Micro SD
BatériaKapacita5000 mAh
(typická)
Dobíjanie15 W
(adaptívne rýchlonabíjanie)
Rozmery164 × 75,9 × 9,7 mm / 212 g
Ďalšie informácieČítačka odtlačkov na bočnej strane, USB-C

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Ako správne nabíjať telefón či notebook

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.