Toto ocenenie udelil portál DxOMark.

Testeri z DxOMark sa okrem testovanie fotoaparátov a audia, začali zameriavať aj na batérie smartfónov. Aj keď existuje veľa otázok ohľadom objektivity ich hodnotení, to im nebráni v rozširovaní pôsobenia. V najnovšom hodnotení odhalili lídra v oblasti výdrže batérie, ktorým sa stáva Samsung Galaxy M51.

Tento smartfón má obrovskú 7000 mAh batériu, (aj) vďaka čomu získal momentálne najvyššie skóre 88 bodov. Na jedno nabitie bol schopný fungovať viac ako 3 dni. Na druhom mieste sa umiestnil málo známy smartfón Wiko Power U30 s 6000 mAh batériou. Prvú trojku uzavrel iPhone 12 Pro Max.

Zdroj: Dxomark

Na test batérií bol prijatý vedecký prístup a roboty, ktoré simulovali dotyky. Zariadenia počas testu vykonávajú rôzne operácie, ktoré vykonávajú aj bežní používatelia. Na testovaných smartfónoch sa tak prehráva video, hudba, uskutočňujú hovory, hrajú hry, prehliada sa web a ďalšie. Celkovo je počas 6,5 dňa prevedených až 70 testov.

Samsung Galaxy M51 konkurenciu síce poráža 7000 mAh batériou, ale pri nabíjaní to už nie je žiadna “hitparáda”. Úplné nabitie trvá takmer 2,5 hodiny, čo je takmer o hodinu dlhšie ako Huawei P40 Lite.

Napriek tomu je celkový výkon batérie Galaxy M51 v súčasnosti najlepší v rebríčku DxOMark.

Zdroj: Dxomark

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy M51: Powerbanka v telefóne? (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.