Spoznali sme novú vlajkovú loď radu Note.

Samsung včera predstavil telefón Galaxy Note 7. Počas tlačovej konferencie sme si všimli informáciu, že smartfón chráni sklo Gorilla Glass 5 a môžeme potvrdiť, že je to prvý telefón s touto technológiou vo výbave.

Nová generácia skla sľubuje lepšiu odolnosť, podľa výrobcu odolá až 80% pádov z výšky 1,6 metra. Gorilla Glass 5 je takisto dvojnásobne odolnejšia v porovnaní s predchádzajúcou verziou. Corning verí, že jeho ochranné sklo zachráni množstvo rozbitých displejov, štatistika spoločnosti totiž ukazuje, že až 85% používateľov spadol ich smartfón minimálne raz počas minulého roka. V 2/3 prípadov spadol telefón z výšky na úrovni trupu. Výrobca sa preto zameral, aby zlepšil odolnosť pádov z už spomenutej výšky do 1,6 metra.

Integrácia služby Hiya

Samsung do svojho telefónu takisto zakomponoval službu spoločnosti Hiya, ktorá upozorní na otravné telefonáty. Hiya má k dispozícii databázu viac ako 1,5 miliardy čísel z celého sveta, takže by eventuálne mohla fungovať aj na Slovensku – mobilná aplikácia pre náš trh dostupná je.

V prvej várke je však služba integrovaná do Samsung zariadení v 28 krajinách a Slovensko medzi nimi nefiguruje. Zatiaľ nevieme, či Hiya a Samsung plánujú v budúcnosti rozšíriť integráciu služby aj do ďalších štátov. Samsung novú funkciu zabudoval nielen do Note 7, takisto ju dostanú používatelia telefónov Galaxy S7 a S7 edge.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Všetko, čo potrebujete vedieť o Samsung Galaxy Note 7

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit