Phablet Galaxy Note 8 je už na trhu nejaký čas a Samsung ho ponecháva pomerne dlho bežať na Android Nougat.

Spoločnosť Samsung však konečne vydala aktualizáciu na Android Oreo pre Note 8, a zatiaľ čo ju kórejská spoločnosť ešte oficiálne nepodporila šírením cez OTA, prešla certifikáciou spoločnosti Google a SafetyNet. Takže môžeme očakávať, že sa čoskoro rozšíri do všetkých regiónov.

Táto aktualizácia na Oreo sa zatiaľ týka iba verzie Galaxy Note 8 so Snapdragon (trh USA) a napriek tomu, že ju ešte oficiálne Samsung nevydal, už bola uvoľnená na servery AT & T. Certifikácia SafetyNet znamená, že aktualizácia bude kompatibilná s aplikáciami ako napríklad Google Pay.

Táto verzia Oreo pre Note 8 bude dodaná s marcovou bezpečnostnou záplatou, ako aj so všetkými novými funkciami Android Oreo vrátane režimu obraz v obraze, oznamovacích kanálov, odložením upozornení a úspory energie na pozadí. Spoločnosť Samsung samozrejme bude aplikovať aj svoje vlastné zmeny prostredníctvom Samsung Experience 9.0.

Pokiaľ vás zaujíma, čo všetko tieto zmeny zahŕňajú, tak podrobnosti si môžete pozrieť v zozname aktualizácií pre Galaxy S8 a S8+.

Majitelia Galaxy Note 8 s procesorom Snapdragon sa môžu tešiť na aktualizáciu OTA, ktorú môžu očakávať čoskoro, ale skutočne netrpezliví sa môžu pokúsiť si Oreo “flashnuť” cez Odin podľa návodu na XDAdevelopers. Upozorňujeme však, že tento proces je pre pokročilých používateľov a niekoľko komentátorov už ohlásilo problémy so zariadeniami, ktoré dostali Oreo predčasne touto cestou.

V tomto prípade platí staré známe, že trpezlivosť ruže prináša.

zdroj: androidpit

Prečítajte si aj:

Samsung vydal kompletný zoznam zmien aktualizácie Android Oreo pre Galaxy S8 a S8+

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.