Po vzore aktuálnych vlajkových lodí sa tieto dve funkcie dostávajú aj na minuloročný Note.

Pre niekoho sú tieto funkcie zbytočné a niekto ich používa denne. Sú primárne určené pre odlišné cieľové skupiny. S možnosťou nahrávania superspomalených videí prišla ako prvá spoločnosť Sony. Samsung na to zareagoval a o rok neskôr implementoval túto možnosť pre modelový rad Galaxy S9.

Videá (v prípade Samsungu) boli pôvodne zaznamenávané iba počas 0,2 sekundy pri 960 fps v HD rozlíšení (720p). Záznam bol následne prepočítaný na 5 sekundové výsledné superspomalené video. Galaxy Note 9 a aktuálne už aj modely S9 / S9+ dĺžku záznamu predlžujú až na 0,4 sekundy. Výsledkom sú dvojnásobne dlhé superspomalené videá.

Note 8 sa s najnovšou aktualizáciou stáva štvrtým smartfónom od Samsungu s možnosťou nahrávania superspomalených videí. Táto informácia pochádza z portálu XDA a členovia ďalej informujú, že súčasťou aktualizačného balíčka je septembrová bezpečnostná záplata a tvorba AR Emojis.

Prvou krajinou, kde sa Note 8 začína aktualizovať balíčkom s označením N950FXXU5CRHA / N950FOXM5CRHA, je Francúzsko. Aktualizácia má 711,91 MB. Podľa prvých informácií je zrejmé, že aj na Note 8 tieto dve nové funkcie fungujú rovnako, ako je tomu pri Galaxy S9 / S9+, či Note 9. Na výslednú kvalitu už zhotovených videí si budeme musieť ešte chvíľu počkať. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Oneplus 6 vs. Honor Play vs. Samsung Galaxy S9+

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.