Samsung ponúkne v spolupráci s významnými európskymi operátormi na svojom najnovšom vlajkovom smartfóne plnú 5G konektivitu.

Spoločnosť Samsung informovala o rade nových partnerstiev s mobilnými operátormi v súvislosti so sieťami 5G, ktoré budú sprevádzať celoeurópske uvedenie modelu Galaxy S10 5G toto leto. Európski spotrebitelia tak získavajú možnosť využívať mobilnú konektivitu budúcnosti už teraz. Smartfón Galaxy S10 5G bude dostupný vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Švajčiarsku a Veľkej Británii. Na Slovenku zatiaľ nebude k dispozícii.

Kórejská spoločnosť v spolupráci s najväčšími mobilnými operátormi vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Švajčiarsku a Veľkej Británii predstavuje Galaxy S10 5G, smartfón, ktorý sa stáva priekopníkom vízie spoločnosti Samsung zameranej na celosvetovú sieťovú konektivitu v sieťach 5G. Používatelia smartfónu Galaxy S10 5G budú môcť využívať výhody konektivity sietí 5G vďaka spolupráci s nasledujúcimi operátormi:

  • Deutsche Telekom
  • EE
  • Orange
  • Sunrise
  • Swisscom
  • TIM
  • Telefonica
  • Vodafone

Samsung je odhodlaný presadzovať princípy otvorenej spolupráce a nadviazal partnerstvá po celom svete. Podporujú ho pri tom poprední svetoví poskytovatelia služieb, vďaka ktorým môže ponúknuť bezpečnú, spoľahlivú a výkonnú konektivitu 5G.

Siete 5G, ktoré smartfón Galaxy S10 5G podporuje, ponúkajú v porovnaní so sieťami 4G až 20-krát vyššie prenosové rýchlosti a umožňujú tak hyperrýchle streamovanie a sťahovanie, možnosť vytvoriť z mobilného telefónu výkonný hotspot, používať ho pre videohovory v rozlíšení 4K, a taktiež ponúkajú jedinečný zážitok z hrania mobilných hier. Galaxy S10 5G je vôbec prvým telefónom, ktorý podporuje 5G, a ponúka tak úplne bezkonkurenčné mobilné zážitky, ktoré posúvajú mobilnú konektivitu na novú úroveň už teraz.

Nová éra sietí 5G

Vďaka Galaxy S10 5G si spotrebitelia v sieti 5G budú môcť stiahnuť napríklad všetky diely televízneho seriálu v priebehu niekoľkých minút, hrať graficky náročné cloudové hry prakticky bez akéhokoľvek oneskorenia, vychutnávať si vylepšené možnosti virtuálnej a rozšírenej reality a zostať v kontakte s priateľmi a rodinou prostredníctvom videohovorov v rozlíšení 4K v reálnom čase.

Pre plné využitie 5G pripojenia je Galaxy S10 5G vybavený displejom Infinity-O s uhlopriečkou 6,7-palca, ktorý je vôbec najväčším displejom, aký bol v rade Galaxy S použitý, fotoaparátom 3D Depth na tvorbu trojrozmerných snímok pre Video Focus Live a Automatic Ruler a batériou s kapacitou 4 500 mAh so superrýchlym nabíjaním s výkonom 25 W.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Samsung ukázal v San Franciscu smartfóny Galaxy S10: Vieme o nich všetko. Poznáme ceny, dostupnosť a aj to, ako ušetriť (redakčné VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.