Zostava vlajkových noviniek bude konečne kompletná.

Kórejská spoločnosť na konferencii, ktorá predchádzala barcelonské MWC, predstavila v skutočnosti až 5 smartfónov, ktoré majú demonštrovať technologický pokrok výrobcu. Smartfóny Galaxy S10e, S10, S10+ a skladateľný Fold sa stali hviezdami večera. Štvrtý zástupca modelového radu Galaxy S10 ostal mierne zabudnutý a to sa má čoskoro zmeniť. Už tento týždeň sa taktiež zaradí do predaja a doplní tak svojich „súrodencov „.

Predaj bude spustený presne 5. apríla v Južnej Kórei. Tento fakt potvrdila samotná spoločnosť Samsung.

V tlačovej správe Samsung vyzdvihuje fakt, že v uplynulom desaťročí úzko spolupracoval s operátormi, výrobcami zariadení a vývojármi softvéru, aby sa sieť 5G mohla stať skutočnosťou. Ostrá prevádzka najrýchlejšej siete bola v Kórei spustená už 1. decembra 2018 a od tohto piatku bude na trhu aj dostupný smartfón, ktorý dokáže plnohodnotne využiť všetky ponúkané možnosti nového rýchleho pripojenia.

Galaxy S10 5G nie je len S10-ka s podporou 5G siete. Aj napriek tomu, že nesie rovnaký dizajnový jazyk ako ostatné zariadenia z modelového radu S10, v skutočnosti toho ponúka viac.

Smartfón bude disponovať až 6,7-palcovým displejom s Quad HD+ rozlíšením a zakriveným Dynamic Amoled displejom s pomerom strán 19: 9, 3 fotoaparátmi na zadnej strane (ako aj v prípade S10+) a pridaným 3D snímačom hĺbky, 8 GB pamäte RAM, 256 alebo 512 GB vnútornej pamäte a 4 500 mAh batéria s 25W rýchlym nabíjaním. Po softvérovej stránke bude všetko bežať na Androide Pie s nadstavbou One UI.

Spoločnosť Samsung zatiaľ oficiálne neinformovala o cenách novinky pre Južnú Kóreu a dokonca ani to, kedy by sa mal tento výborne vybavený smartfón objaviť na ostatných trhoch po celom svete. Všetko iba teraz začína.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10+: dlhodobé skúsenosti

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.