Až do samotného predstavenia ostáva konečný dizajn smartfónov takmer vždy otázny.

Rovnako to platí aj v prípade očakávanej vlajkovej lode od Samsungu pre rok 2019. Po prvých vyobrazeniach, ako by mohol modelový rad Galaxy S10 vyzerať, teraz prichádza mierny „upgrade“ a vynárajú sa nové konštrukčné riešenia. Vieme, že modely Galaxy S10 a S10+ prídu s malým otvorom v displeji, v ktorom bude umiestnená predná kamera. V prípade väčšieho modelu bude duálna a v tomto bode sa dostali na verejnosť trochu horšie správy, ako sa pôvodne očakávalo.

Prvé vykreslenia znázorňovali duálny selfie fotoaparát vo výreze v tvare pilulky, pričom najnovšie úniky od spoľahlivého zdroja – IceUniverse, tvrdia na základe získaných ochranných skiel pre Galaxy 10. generácie, že medzi oboma prednými fotoaparátmi bude „mŕtvy priestor“.

V podstate nie je znepokojujúce ani tak dizajnové prevedenie, ale ubratie funkčnej časti displejov, kedy okolo zostavy duálnej kamery je tým pádom obmedzená značná časť zobrazovacej plochy, napríklad pre notifikácie. Pokiaľ prehliadneme toto riešenie (a ak sa tak naozaj stane), tak podľa „insidera“ bude nadchádzajúca vlajková loď od Samsungu úžasná. Novinka bude mať oveľa tenšie rámiky okolo displeja, ako aktuálne modely Galaxy S9 / S9+.

Upozornenie pre rok 2019: Očakáva sa, že takmer všetky telefóny v budúcom roku budú využívať riešenie, kedy bude predná kamera umiestnená v malom otvore v displeji. Aj keď sa nám toto tvrdenie moc nepozdáva a môže byť prehnané, tak toto pravidlo môže platiť minimálne pre značnú časť vlajkových lodí roka 2019.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung predsalen predbehne Huawei. Galaxy A8s s Infinity-O displejom sa predstaví už o týždeň

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.