Konkurenčný boj o čo najrýchlejšie predstavenie smartfónu s prednou kamerou v displeji, ide do finále.

Dnes sme informovali o dátume predstavenia modelu Huawei Nova 4, ktorý sa zapojil do konkurenčného boja s pripravovaným zariadením od spoločnosti Samsung – Galaxy A8s s Infinity-O displejom.

Upútavka na pripravovaný model Galaxy A8s, počas konferencie spoločnosti

Rovnako ako Huawei, tak aj spoločnosť Samsung, zverejnila dátum predstavenia svojho inovatívneho zariadenia, na sociálnej sieti Weibo. Pokým sme sa v článku o smartfóne Huawei Nova 4 pohrávali s myšlienkou, že práve čínska spoločnosť bude prvá, ktorá predstaví zariadenie s “Infinity-O displejom”, tak najnovšie správy tieto špekulácie vyvracajú v plnej miere. Samsung plánuje svoju konferenciu o týždeň skôr, presne 10. decembra.

Smartfón Galaxy A8s dostane taktiež malý otvor v displeji pre selfie fotoaparát, ktorý je umiestnený na ľavej strane displeja. Vďaka tomuto riešeniu sa zvýši pomer displeja k telu zariadenia. Smartfón od kórejského giganta sa predstaví 10. decembra pričom očakávame, že sa zakrátko dostane do predaja celosvetovo, rovnako ako aj model Huawei Nova 4

Tesne pred Vianocami sa nám teda predstavia ešte dve veľmi zaujímavé novinky strednej triedy, pričom je pravdepodobné, že práve budúcoročné vlajkové modelové rady Huawei P30 a Galaxy S10, by sa mohli na tieto decembrové Infinity-O zariadenia, nápadne podobať.

Ostáva počkať už iba zopár dní a dozvieme sa všetko podstatné z oboch táborov. Budúci rok bude aj veľmi zaujímave sledovať boj o pozíciu svetovej jednotky, keďže Huawei po tomto titule „pozerá“ už dlhšie a momentálne Samsungu dýcha na chrbát.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4: Smartfón s novým pohľadom. Poznáme dátum predstavenia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.