3 fotoaparáty, ToF senzor a blesk.

Internetom kolujú viaceré špekulácie o výbave očakávanej vlajkovej lode Galaxy S11+. Niektoré správy tvrdili, že novinka bude mať vo výbave až 5 zadných fotoaparátov. Známy leaker Ice universe však zverejnil fotografiu, ktorá zachytáva konfiguráciu fotoaparátu a tá obsahuje „iba3 fotoaparáty.

Ice universe je známy tým, že prezrádza informácie o novinkách od Samsungu v značnom predstihu. Jeho informácie sú prakticky vždy pravdivé. V prípade zadného fotoaparátu Galaxy S11+ tvrdí, že ponúkne 108 Mpx senzor (v strede), ultraširokouhlý fotoaparát (hore) a teleobjektív s 5× zoomom (dole). Všimnite si dizajn teleobjektívu, ktorý je veľmi podobný tomu v Huawei P30 Pro. Ide pravdepodobne o totožnú alebo veľmi podobnú technológiu.

Ice universe prezradil aj to, že 108 Mpx hlavný fotoaparát bude využívať kombináciu 9 pixelov do jedného bodu. Táto technika sa bežne používa aj v iných smartfónoch a výrobcom pomáha získať kvalitnejšie fotografie v slabých svetelných podmienkach. Obvykle sa spája 8 pixelov. V prípade Galaxy S11+ budú výsledkom 12 Mpx fotografie s megapixelom o veľkosti 2,4 μm.

Samsung by mal vo svojej vlajkovej lodi využívať až 1/1,3-palcový senzor. Pre porovnanie, Galaxy Note10 má 1/2,55-palcový senzor a Huawei Mate 30 Pro je vybavený 1/1,55-palcovým senzorom. Ak sú tieto špekulácie pravdivé, Galaxy S11+ ponúkne rekordne veľký senzor zadného fotoaparátu.

Telefón bude mať vo výbave aj ToF senzor a blesk, tieto komponenty sa však na fotografii nenachádzajú.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S11+ dostane 5000 mAh batériu

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit