Pozrite si celkové výsledky z testu odolnosti série Galaxy S20.

Spoločnosť SquareTrade vykonala test odolnosti novej vlajkovej lode Samsung Galaxy S20 a zistila, že najmenšia verzia z nového modelového radu je náchylnejšia na poškodenie ako ostatné modely zo série.

Rozdiel je pritom oveľa väčší ako tomu bolo v minulom roku pri modelovom rade S10, kedy tieto tri modely dosiahli takmer rovnaké skóre. Vo videu nižšie je možné vidieť, ako telefóny postupne prechádzajú niekoľkými testami a následne sú zobrazované poškodenia, ktoré jednotlivé zariadenia utrpeli počas testovania.

Pri prvom páde z 1,8 m sa displej Samsung Galaxy S20 úplne rozbil. S20 bol tiež jediným telefónom z troch, ktorý nefungoval po teste ohybu a najhorší dopadol v bubnovom teste. V skutočnosti sa tomuto modelu veľmi dobre darilo iba v teste ponorenia do vody. Galaxy S20 Ultra dosiahol v tlakovom teste najvyššie hodnotenie a zostal funkčný. Telefón bol použiteľný aj po páde na displej, a to aj napriek poškodeniu skla.

Nižšie si pozrite si konečné výsledky. Vyššie čísla znamenajú väčšie riziko, takže tie 90 a 100 pre Galaxy S20 nie sú príliš dobré.

Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra

Zdroj: GSM Arena

Samsung Galaxy S20+ a S20 Ultra dosiahli v celkovom hodnotení v podstate rovnaké skóre 71 vs. 70, aj keď model S20+ bolo možné ľahšie ohnúť, než model Ultra. Test padnutia na displej pritom zvládol model Galaxy S20+ oveľa lepšie ako model Ultra. Oprava všetkých troch telefónov je však rovnako náročná. 

Pre porovnanie, skóre modelového radu Galaxy S10:

Samsung Galaxy S10, S10+, S10e

Zdroj: GSM Arena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Úplne všetko o Samsung Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra 5G (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.