Samsung aktualizuje svoje staršie vlajkové lode.

Na telefóny radov Samsung Galaxy S20 a S22 sa ďalej šíri nová várka májových bezpečnostných aktualizácií. Informuje o nich portál SamMobile.com a jednu z nich sme zaznamenali aj na Slovensku.

Podľa SamMobile.com sa aktualizácia rodiny Galaxy S20 začala šíriť už pred niekoľkými týždňami v krajinách Latinskej Ameriky, následne pre mobily od operátorov v Spojených štátoch amerických a teraz aj pre zariadenia z voľného predaja. Aktualizácia obsahuje firmvér verzie G98xU1UES4HWD5, ktorý opravuje viac ako 70 bezpečnostných chýb v zariadeniach Galaxy.

Májovú aktualizáciu s označením N986BOXM6HWD2 sme dnes (22. 5.) zaznamenali aj na Slovensku na našom redakčnom Galaxy Note20 Ultra. Zobrazila sa nám pri manuálnej kontrole, automaticky ju telefón zatiaľ neponúkal. Pri predchádzajúcej manuálnej kontrole dňa 13. mája ešte nebola dostupná. Aktualizácia má veľkosť zhruba 210 megabajtov a ide o klasickú bezpečnostnú aktualizáciu so záplatami, ktorá podľa všetkého neprináša žiadne nové funkcie.

Séria Samsung Galaxy S22 dostáva nový softvér. Aktuálne na tieto telefóny prichádza májová bezpečnostná aktualizácia s verziou firmvéru S901USQS2CWE1, ako informuje AndroidAuthority.com. Okrem zlepšenia zabezpečenia telefónov S22 prináša aj niektoré vylepšenia stability, ale aj opravy chýb.

Ak chcete skontrolovať, či je aktualizácia dostupná pre vaše zariadenie, prejdite do ponuky Nastavenia > Aktualizácia softvéru a klepnite na Stiahnuť a nainštalovať.

Rad Galaxy S20 predstavil Samsung začiatkom roka 2020 vtedy ešte so systémom Android 10. Telefóny tejto série dostali koncom roka 2020 aktualizáciu na Android 11 a koncom roka 2021 aktualizáciu na Android 12. Android 13 na ne prišiel koncom roka 2022.

Tri telefóny radu Galaxy S22 boli uvedené na trh vlani vo februári so systémom Android 12 a nadstavbou One UI 4.1. Samsung im prisľúbil štyri hlavné aktualizácie operačného systému Android a päť rokov bezpečnostných aktualizácií.

Zdroje: SamMobile.com, AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.