Kórejská spoločnosť koncom januára predstavila novinky vlajkovej série Galaxy S21.

Pokiaľ však budeme vychádzať z minuloročnej série Galaxy S20 a jesenného vydania lacnejšej verzie Galaxy S20 FE, aj tento rok sa očakáva príchod fanúšikovskej verzie Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition).

Nové rendery zdieľané portálom LetsGoDigital, sú doplnené informáciami a rôznymi farebnými verziami. Nejde o oficiálne obrázky, ale o materiály vytvorené na základe dostupných informácií kvôli lepšej predstavivosti. 

Samsung Galaxy S FE

Zdroj: LetsGoDigital

Galaxy S21 FE by mal byť opäť najlacnejším členom radu, avšak by mal ponúkať tie najžiadanejšie funkcie. Vzhľadom na to, že základný model Galaxy S21 už používa plochú obrazovku s rozlíšením FullHD+ a má polykarbonátové telo, prichádza otázka, že čo padne za obetu na vytvorenie verzie Galaxy FE tentokrát.

Podľa zdroja bude Galaxy S21 FE zameraný na mladých používateľov. Smartfón bude k dispozícii v štyroch farbách – šedej, modrej, fialovej a zelenej. Chýbať nebude ani ochrana proti vode a prachu na úrovni IP68. Priestor pre SIM kartu sa bude opäť nachádzať v spodnej časti zariadenia. Použitie 3,5 mm jack sa už neočakáva.

Galaxy S21 FE kvôli zníženiu ceny nedostane rovnaký hlavný fotoaparát, aký používa celý rad Galaxy S21. Fotografická výbava zostane pravdepodobne rovnaká, ako v minuloročnom Galaxy S20 FE.

Smartfón vraj dostane 6,5-palcový FullHD+ displej, čím sa zaradí do stredu ponuky medzi modely Galaxy S21 so 6,2-palcovým panelom a Galaxy S21+ so 6,7-palcovým panelom. S najväčšou pravdepodobnosťou sa dočkáme obnovovacej frekvencie na úrovni 120 Hz, no podpora HDR sa už neočakáva. 

Smartfón bude poháňať čipset Exynos 2100, 6 alebo 8 GB RAM, 128 alebo 256 GB vnútornej pamäte, bez možnosti rozšírenia pomocou pamäťovej karty. Batéria dostane štedrých 4800mAh a podporu 25 W nabíjania v kombinácii s 15 W bezdrôtovým nabíjaním. Nabíjačka by mala v balení už tradične chýbať

Cena sa očakáva na úrovni 650 eur.

Samsung Galaxy S FE

Zdroj: LetsGoDigital

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Google Mapy získavajú ďalšiu užitočnú funkciu z Waze

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.