Porovnávacia platforma potvrdila existenciu aj 8 GB verzie.

Tá bola odhalená prostredníctvom zverejneného prehľadu výsledkov Geekbench. Model Galaxy S21 FE tak bude dostupný vo verziách so 6 GB RAM aj 8 GB RAM, pričom každá kapacita pamäte RAM bude skombinovaná s čipsetom Snapdragon 888 alebo Exynos 2100 (podľa trhu). Vnútorná pamäť má veľkosť 128 GB alebo 256 GB.

Samsung Galaxy S21 FE má údajne prísť vo štvrtom kvartáli tohto roka. Leaker Evan Blass tvrdí, že smartfón bude dostupný v piatich farbách – zelenej, bielej, modrej, fialovej a šedej. Veľkosť plochého Super Amoled displeja je 6,41-palca. Chýbať samozrejme nebude ani 120 Hz obnovovacia frekvencia. Kapacita batérie s podporou 25 W nabíjania by sa mala dostať na úroveň 4 500 mAh.

Samsung Galaxy S21 FE rendery a farby

Zdroj: MySmartPrice/Evan Blass

Na zadnej strane smartfónu sa nachádza zostava troch fotoaparátov, ktorá dizajnovo zapadá do aktuálneho modelového radu Galaxy S21. Súčasťou zostavy by mal byť hlavný fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx, ultraširokouhlý fotoaparát s rovnakým 12 Mpx rozlíšením a 8 Mpx fotoaparát s teleobjektívom.

Cena modelu S21 FE by mala byť tento rok údajne o 100 dolárov nižšia, pričom niektoré zdroje upresňujú, že cena po technickom prepočte sa môže podľa verzie pohybovať v rozmedzí 520 – 590 eur, pričom očakávame, že oficiálne cena bude o niečo vyššia.

Zdroj: MySmartPrice, GSMArena, TechAdvisor

Prečítajte si aj:

Bitcoin padá, aké sú hlavné dôvody?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.