Všetko podstatné prezrádzajú nové marketingové materiály.

Donedávna nebolo vôbec isté, či sa model Galaxy S21 FE vôbec dostane na trh. Po sústavnom posúvaní predstavenia sme sa totiž pred pár týždňami dozvedeli, že sa tohto zástupcu série Galaxy S21 vôbec nedočkáme. Všetko sa však zmenilo iba prednedávnom.

Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že ďalší Fan Edition zástupca bude predstavený na podujatí Unpacked začiatkom roka 2022. Keďže do udalosti zostáva ešte niekoľko týždňov uniknuté marketingové materiály z portálu Coinbrs spoločnosť Samsung určite potešia.

Na základe zverejnených informácií sa dozvedáme, že Galaxy S21 FE do svojej výbavy dostane 6,4-palcový 120 Hz FHD+ OLED displej, ktorý bude krytý ochranným sklom Gorilla Glass so zabudovaným senzorom odtlačkov prstov. Zadná stena bude rovnako, ako v prípade predchodcu, vyrobená z polykarbonátu. Zostava fotoaparátov bude pozostávať z hlavného 64 Mpx fotoaparátu, ultraširokouhlého objektívu a údajného senzora na meranie hĺbky (ďalšie zdroje namiesto neho udávajú 3× teleobjektív). Selfie fotoaparát bude mať rozlíšenie 32 Mpx. 

Portál AndroidPolice uvádza, že Galaxy S21 FE bude na trh uvedený vo verziách s čipsetom Snapdragon 888 alebo Exynos 2100. Predpokladáme, že Samsung sa bude skôr pridŕžať rovnakého scenára, aký sme mohli vidieť pri Galaxy S20 FE. To znamená, že na trh bude uvedená iba verzia s čipsetom Snapdragon 888 v spojení so 6 až 8 GB RAM a až 256 GB úložiskom. Batéria bude mať kapacitu 4 500 mAh, pričom sa dočkáme iba 15 W nabíjania. 

Vieme, že Galaxy S21 FE je orezanou verziou klasickej S21. Dostane síce väčší displej, ibaže v ostatnej výbave nájdeme niekoľko kompromisov. Najväčšou výzvou pre Samsung bude v čase uvedenia Galaxy S21 FE jeho cena, keďže sa očakáva, že celá séria Galaxy S21 pôjde cenou nižšie, aby uvoľnila miesto pre prichádzajúcu sériu Galaxy S22.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.