Aplikácia Galaxy Enhance-X od spoločnosti Samsung bude čoskoro k dispozícii pre rad Galaxy S22.

Výrobca na fóre Samsung Community potvrdil, že táto relatívne nová aplikácia na vylepšenie obrazu za pomoci umelej inteligencie príde na jej vlajkové lode roku 2022 približne o dva až tri týždne, teda v júni. Pre modelový rad Galaxy S23 je k dispozícii od konca apríla.

Samsung prvýkrát oznámil túto aplikáciu v júli minulého roka. Trvalo teda deväť mesiacov, kým sa reálne dostala do jej telefónov a aj to len do najnovšieho radu S23. Spoločnosť pritom minulý rok uviedla, že aplikácia sa rozšíri na všetky smartfóny Galaxy s používaním rozhrania One UI 2.5 alebo vyšším na báze systému Android 10. Teda nielen na vlajkové lode radu Galaxy S, Galaxy Note či Galaxy Z, ale aj lacné a stredne drahé modely radu Galaxy A, Galaxy M či Galaxy F.

Galaxy Enhance-X je aplikácia na úpravu fotografií určená výhradne pre smartfóny značky Samsung. Vďaka inteligentnému spracovaniu pomocou umelej inteligencie umožní upraviť farby, jas, ostrosť, HDR a ďalšie funkcie len niekoľkými ťuknutiami. K dispozícii je i tlačidlo Magic, ktoré rýchlo a naraz opraví všetky nedokonalosti na fotografii, ktoré zistí. K dispozícii je i oprava rozmazania na fotke, odstránenie odrazov a tieňov, prípadne remastrovanie fotografie do vyššieho rozlíšenia, ktoré by malo byť bez straty kvality.

Ako vidieť aj z popisu, nejde o niečo, čo by z väčšej časti nezvládali niektoré aplikácie tretích strán či dokonca vstavaný editor fotografií v telefónoch Samsung, ale je dobré, že to výrobca všetko združil do jedinej aplikácie, ktorú chce zadarmo ponúknuť veľkej časti svojich používateľov.

Aplikácia Enhance-X sa dá stiahnuť v obchode Galaxy Store.

Zdroj: Phandroid.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.