Pokiaľ sa tak skutočne stane, zrušenie modelu Galaxy S21 FE je celkom dobrý nápad.

Uvedenie novej generácie série Samsung Galaxy S sa tradične konalo v januári. Pokračovanie v tomto scenári naznačovali aj mnohé tohtoročné úniky. Teraz sa však zdá, že novinky pripravovanej série Galaxy S22 by mohli prísť o pár týždňov skôr.

So správou prichádza spoľahlivý leaker Ice Universe, ktorý na Twitteri zverejnil nový príspevok. V ňom tvrdí, že „ak sa S22 rozhodne vyjsť v decembri, je rozumné S21 FE zrušiť„. Táto správa pritom nadväzuje na nedávno zverejnené informácie o údajnom zrušení modelu Galaxy S21 FE.

Z príspevku Ice Universe sa zdá, že Samsung možno zrušil Galaxy S21 FE práve preto, aby pripravil pôdu na skorší príchod modelov série Galaxy S22.

Zo znenia tweetu nie je však jasné, či Ice Universe skutočne disponuje dôvernými informáciami, alebo o skoršom príchode Galaxy S22 iba “špekuluje”. Prinajmenšom by bolo zvláštne špekulovať o niečom, o čom sa vo všeobecnosti dozvedáme prvýkrát.

Decembrové uvedenie radu Galaxy S22 by však malo aj istú logiku. Po zrušení série Galaxy Note21, a možno aj Galaxy S21 FE, je koncoročná ponuka nových smartfónov v podaní Samsungu pomerne malá. Nedávno predstavené skladacie telefóny predsalen nie sú pre každého a z pohľadu predajnosti nebudú mať pravdepodobne takú úspešnosť ako séria Galaxy S22.

Keďže o skoršom príchode série Galaxy S22 počujeme prvýkrát, tieto informácie je potrebné brať s rezervou. Avšak predstavenie série Galaxy S22, ešte pred Vianocami, by bol skvelý ťah.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.