Vo výbave modelu Samsung Galaxy S23 FE nájdeme problémový Snapdragon.

Na ďalšiu sériu fanúšikovskej edície smartfónov od Samsungu čaká mnoho ľudí. Posledný model s prívlastkom FE totiž prišiel na trh ešte začiatkom roka 2022, keď šlo o model Galaxy S21 FE. Galaxy S22 FE nakoniec na trh vôbec neprišiel, no teraz je už nadmieru jasné, že v blízkej dobe ďalší model s týmto prívlastkom príde. Ním má byť nový Samsung Galaxy S23 FE, o ktorom už teraz vieme množstvo informácií.

Portál sammobile.com informuje o tom, aký čipset by mal smartfón ponúknuť. Mnohých fanúšikov však táto informácia nepoteší, keďže Samsung mal v jeho prípade siahnuť po problémovom Snapdragone. Výrobca však sľubuje, že jeho najväčšie problémy vyrieši.

Samsung Galaxy S23 FE so Snapdragonom 8 Gen 1

Dlhú dobu sa rozprávalo o tom, či Samsung v prípade ďalšej série fanúšikovských edícií siahne po Snapdragone alebo Exynose. Len pár dní pred predstavením telefónu sa však stále diskutuje o dvojitej verzii telefónu, teda o európskej verzii s Exynosom a ázijskej verzii so Snapdragonom. O aký Snapdragon však pôjde? Posledné informácie poukazujú na Snapdragon 8 Gen 1.

Nový Samsung Galaxy S23 FE pritom má prísť na trh už 4. októbra, na čo poukázal aj Samsung India na sociálnych sieťach. Informácie o oficiálnom predstavení pritom zdieľal aj portál gsmarena.com, ktorý poukázal na to, že Samsung neprezradil, aký smartfón sa má v tento deň predstaviť. Každému je však jasné, že má ísť o novú fanúšikovskú edíciu.

Samsung Galaxy S21 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy S21 FE vo všetkých farebných verziách

Pôvodne sa však vo výbave modelu Samsung Galaxy S23 FE mal objaviť Snapdragon 8+ Gen 1, ktorý bol akousi opravnou verziou pôvodného čipsetu. Na túto skutočnosť poukazovala aj certifikácia modelu v databáze. Snapdragon 8 Gen 1, ktorý má Samsung využiť, mal totiž jednu zásadnú chybu. Prehrieval sa. Samsung má ale v jeho prípade zapracovať na optimalizácii z hľadiska softvéru a tomuto problému nakoniec zabrániť.

Prečo sa výrobca takto rozhodol?

Zatiaľ nie je známe, prečo by mal Samsung pre svoju fanúšikovskú edíciu využiť čipset, aký využil napríklad v modeloch zo série Galaxy S22 pre Áziu a USA. Jednou z možností však je, že Samsung chce vsadiť na dvojitú verziu smartfónov a zaistiť tak, že verzia s Exynosom bude rovnako výkonná ako tá so Snapdragonom.

Rovnako je však možnosťou, že výrobca chce využiť skladové zásoby a práve preto nasadí Snapdragon 8 Gen 1 do modelu Samsung Galaxy S23 FE. Využitie staršieho čipsetu má rovnako aj znížiť cenu smartfónov.

Zdroj: sammobile.com, gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.