Menej megapixlov neznamená automaticky horšie snímky, ale je to celkom nečakaná zmena.

Zatiaľ čo rozlíšenie zadného fotoaparátu Samsungu Galaxy S23 má stúpnuť zo 104 na 200 Mpx, predný fotoaparát tejto nadchádzajúcej vlajkovej lode kórejského výrobcu vraj čaká papierovo zmena k horšiemu.

Informuje o tom portál AndroidHeadlines.com, ktorý čerpal informácie z holandskej stránky Galaxyclub.nl. Tvrdia, že rozlíšenie predného fotoaparátu S23 Ultra klesne zo 40 Mpx, ktoré má aktuálny model S22 Ultra, na 12 Mpx. To je celkom prekvapujúce tvrdenie aj vzhľadom na to, že 40 Mpx predný snímač mali už aj predchádzajúce modely S21 Ultra a S20 Ultra.

Rozlíšenie selfie fotoaparátu 12 Mpx by mal mať celý modelový rad S23, čo znamená, že základný model a S23 Plus by si naopak polepšili z terajších 10 Mpx.

Menšie rozlíšenie predného fotoaparátu hneď neznamená, že bude horšie fotiť a pre mnohých používateľov je tento parameter aj tak celkovo bezvýznamný. Ďalší však chcú mať pri kúpe top telefónu len to najlepšie a aj takáto malá papierová zmena k horšiemu ich môže zaraziť. Zrejme však pre väčšinu bude kľúčová cena, o ktorej vraj výrobca zatiaľ nerozhodol.

Zdroje: AndroidHeadlines.com, Galaxyclub.nl

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.