Príchod vlajkovej lode Samsungu sa možno trochu spozdí.

Predstavenie rodiny telefónov Samsung Galaxy S23 sa doteraz očakávalo niekedy začiatkom februára 2023, teda v prvom februárovom týždni, ale možno k nemu dôjde až o týždeň či dva neskôr. Na Twitteri to uviedol používateľ známy pod pseudonymom @TheGalox_, ktorý zvykne mávať presné informácie zo zákulisia technologických spoločností.

K predstaveniu trojice nových špičkových Samsungov podľa neho príde niekedy v druhej polovici februára, pričom ako príčinu zdržania uvádza internú diskusiu v Samsungu o tom, aké ceny stanoviť pre jednotlivé smartfóny.

Toto je zároveň otázka, ktorá zaujíma mnohých záujemcov o tieto telefóny. Pripomeňme, že tohtoročná séria S22 začínala cenovo na 849 eurách za základný model S23 s 8 GB pamäte RAM a 128 GB vnútorným úložiskom. Najlacnejší Galaxy S23 Plus (8/128 GB) stál 1049 eur a S23 Ultra (8/128 GB) 1249 eur.

Zlacnenia sa asi nedočkáme, hoci u základnej verzie sa to spomínalo, ale bolo by dobre, keby sa ceny medziročne aspoň nezvyšovali. Pre túto skutočnosť hovorí aj fakt, že rozdiely, hlavne u základného S23 a S23, majú byť v porovnaní s tohtoročnými modelmi malé.

Novinkou by mohla byť podpora satelitnej komunikácie po vzore iPhone 14 a u najvyššieho modelu by sme sa mali dočkať aj 200 Mpx snímača hlavného fotoaparátu.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.