Samsung sa na zavedenie tohto spôsobu stále iba pripravuje.

Pokým viaceré spoločnosti sa pre plynulé aktualizácie rozhodli pred niekoľkými rokmi, tak kórejský gigant na tento spôsob stále ešte neprešiel. V tejto oblasti sa dokonca nič nezmenilo ani po predstavení novej vlajkovej série Galaxy S23. Nie je žiadnym tajomstvom, že prechod na tento plynulý spôsob aktualizácií bol očakávaný oveľa skôr. O tom, že ani v sérii Galaxy S23 sa neobjavili plynulé aktualizácie potvrdil novinár Nicolas La Rocco.

Pripomeňme si, že tie boli predstavené už v roku 2016. Bezproblémové aktualizácie ponúkajú pohodlnejší spôsob inštalácie aktualizácií systému. Pri tejto metóde je firmvér najskôr stiahnutý do zariadenia, ale jeho inštalácia prebehne na pozadí v tzv. neaktívnom oddiele. To znamená, že používatelia môžu takéto zariadenia stále používať. Hoci používatelia budú musieť na konci inštalácie svoje zariadenie reštartovať, je to iba preto, aby sa preplo na nový (predtým neaktívny) oddiel. Spravidla to trvá iba pár sekúnd.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Klasický (pôvodný) spôsob po stiahnutí aktualizácie vyžaduje, aby sa počas nej telefón reštartoval, po čom bude musieť používateľ dlho čakať, pokým „inštalácia aktualizácie“ prejde celým procesom. Plynulé aktualizácie sú však o niečo náročnejšie na úložisko zariadenia, keďže v rovnakom čase sa používajú namiesto jedného až dva oddiely. Hoci nejde o žiadny výrazný nedostatok, tak je zaujímavé sledovať, ako sa Samsung stále drží staršej metódy.

Zmena údajne príde už tento rok so systémom One UI 6.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.