Zdá sa, že problém je globálny.

Už aj telefóny série Galaxy S23 dostávajú najnovšiu aktualizáciu rozhrania One UI s prvkami pokročilej umelej inteligencie. Hoci tieto telefóny obdržali sľubovaný update v presne stanovenom čase, jeho označenie je One UI 6.1 a nie One UI 6.1.1. Prečo je to tak, sa dočítate v článku na tomto odkaze. Po prvých pozitívnych ohlasoch sa však na fórach začali objavovať aj prví nespokojní používatelia, ktorí odhalili jeden z hlavných problémov, ktorý aktualizácia priniesla práve do telefónov Galaxy S23 Ultra. Zdá sa, že problém je globálny, pretože sa týka používateľov z rôznych kútov sveta, pričom problém sme zaznamenali aj v redakcii.

Môžeme potvrdiť, že Galaxy S23 Ultra má skutočne problém, ktorý ovplyvňuje kvalitu fotografií zachytených pri použití približne 16,1 až 19,9× digitálneho priblíženia. Hoci fotografia je v prvom momente zachytená správne, dodatočné spracovanie obrazu ju nakoniec rozmaže a vytvorí akúsi auru okolo hlavného objektu, pričom okraje fotografie sú rozmazané.

Galaxy S23 Ultra: Prehnané spracovanie obrazu vľavo, rozmazanie s artefaktami vpravo

Ak aj vy patríte medzi majiteľov Galaxy S23 Ultra, ktorých sa tento problém týka, nemusíte mať obavy. Samsung tento problém určite opraví v jednej z aktualizácií, ktoré budú vydané v najbližších týždňoch.

Zdá sa však, že po novej aktualizácii na One UI 6.1 s pokročilými AI funkciami sa viacerí používatelia Galaxy S23 Ultra stretávajú aj s ďalšími problémami s fotoaparátmi, najmä pri spomínanom vysokom priblížení. Tieto problémy môžu zahŕňať nadmerné spracovanie obrazu, ktoré prehnane upraví výsledný obraz (taktiež sme tento problém zaznamenali napr. pri 20× priblížení), vysoký šum a spomínané artefakty s rozmazaním.

Môže sa stať, že aktualizácie niekedy obsahujú chyby, ktoré ovplyvňujú výkon fotoaparátov, ale v prípade vlajkových smartfónov by sa nemali objavovať. Ich výskytu sa však nedá celkom zabrániť.

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.