Modelový rad Samsung Galaxy S24 vsadí na overenú klasiku.

Séria vlajkových lodí Samsung Galaxy S24 sa čoraz častejšie stáva cieľom rôznych únikov či špekulácií. Medzi nimi sa ale často objavia aj rôzne informácie z certifikácií, ktoré nám potvrdia informácie o výbave týchto smartfónov. Najnovšie ide o 3C certifikáciu s informáciami o rýchlosti nabíjania pripravovaných smartfónov od Samsungu.

Informácie z 3C certifikácie zdieľal portál myfixguide.com, ktorý odhalil výkon nabíjania pre všetky tri smartfóny zo série Galaxy S24. Novinky však podľa všetkého vylepšenie nabíjania neprinesú.

Samsung sa v rýchlosti nabíjania predbiehať nebude

Výrobcovia smartfónov dnes na trh prinášajú smartfóny, ktoré sa výkonom nabíjania pohybujú pokojne aj na úrovni 200 W. Ak však nebudeme zachádzať do skutočne vysokých čísel, tak rovnako ako vlajkové lode, tak aj lacnejšie telefóny dnes ponúkajú zvyčajne 67 W či 120 W nabíjanie. Samsung je ale výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Najrýchlejšie nabíjanie v telefónoch od Samsungu má 45 W a nájsť ho možno napríklad v modeloch Galaxy S23+ alebo Galaxy S23 Ultra. Informácie o sérii Samsung Galaxy S24 však poukazujú na to, že vylepšenie nabíjania nebude prioritou pre výrobcu. Namiesto toho vsadí už na overenú technológiu, akú možno nájsť aj v starších modeloch.

Séria Samsung Galaxy S24 s rovnakým nabíjaním

Podľa 3C certifikácie majú modely Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra disponovať podporou pre 45 W nabíjanie. V tomto prípade ide o rovnaké hodnoty, ako ponúkali ekvivalenty smartfónov zo série Galaxy S23. Rovnako sa však zrýchlenie nabíjania nemá týkať ani základného modelu s označením Samsung Galaxy S24. Ten má podľa certifikácie disponovať podporou pre 25 W nabíjanie, čo dnes nie je vysokou hodnotou.

Samsung tak zrýchľovanie nabíjania pre svoje smartfóny zrejme do budúcho roka neplánuje. Je to však škoda, pretože konkurenčné spoločnosti aj v lacnejších telefónoch ponúkajú výraznejšie rýchlejšie nabíjanie.

Zdroj: myfixguide.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.