Zdá sa, že je sa na čo tešiť.

Trendy v oblasti displejov sú jasne dané, avšak parametre sa dajú stále vylepšovať. V minulosti to bol práve Samsung, ktorý sa stal hlavným popularizátorom zahnutých displejov, avšak zdá sa, že tie sa už v budúcoročnej sérii Galaxy S24 nebudú nachádzať. To znamená, že už aj TOP model série Galaxy S24 Ultra by mal dostať plochý displej. Samsung sa teda zahnutých displejov držal až do modelu Galaxy S23 Ultra, čím tento model stále robil výnimočným. Používatelia však už dávnejšie dali jasne najavo, že zahnuté displeje nechcú.

Tentokrát však boli zverejnené detailné informácie odhaľujúce typ a možnosti nových displejov celej série Galaxy S24. Správu zverejnil leaker Revegnus. Na základe vyjadrení tohto zdroja sa zdá, že kórejský technologický gigant sa rozhodol použiť svoju najnovšiu a najlepšiu technológiu vo všetkých troch modeloch série Galaxy S24. Je to dobrá správa predovšetkým preto, lebo niekoľko generácií modelov série Galaxy S malo až na model Ultra horšie displeje.

Leaker svoj príspevok zverejnil na sociálnej sieti X, kde prezradil, že modely Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra budú vybavené rovnakým displejom M13 LTPO s maximálnym jasom až 2 500 nitov. Tento nárast maximálnej hodnoty jasu je zaujímavý predovšetkým jeho vysokým medzigeneračným zvýšením. Aktuálna generácia Galaxy S23 totižto dosahuje maximálny jas na úrovni “iba” 1750 nitov.

Aj napriek tomu, že displeje budú pri všetkých modeloch budúcoročnej vlajkovej série technologicky identické, tak stále by sa mali objaviť rozdiely v ich rozlíšení a samozrejme aj veľkosti. Hoci použitie LTPO displeja je skvelá voľba, predovšetkým pre základné modely, tak práve variabilná obnovovacia frekvencia prispeje k zníženiu spotreby displejov a tým pádom aj k dosiahnutiu celkovo dlhšej výdrže na batériu. Toto riešenie je praktické hlavne preto, lebo maximálny jas všetkých troch modelov série Galaxy S24 bude v HDR režime dosahovať spomínaných 2500 nitov. 

Očakáva sa tiež, že displeje by mali mať oproti sérii Galaxy S23 upravené aj niektoré ďalšie parametre. Základný Galaxy S24 vraj ponúkne o niečo väčší 6,2-palcový displej s veľmi tenkými rámikmi. Väčší model Galaxy S24+ bude mať 6,7-palcový displej, ale taktiež tenšie rámiky. Dôležitou zmenou pritom je, že tento model bude mať displej s QHD+ rozlíšením displeja. Galaxy S24 Ultra však zostane verný 6,8-palcovej uhlopriečke s QHD+ rozlíšením.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.