Qualcomm sa vyjadril k sérii Samsung Galaxy S24 a odhalil informácie o čipsetoch.

Dnes už vôbec nie je žiadnym tajomstvom, že modelový rad Samsung Galaxy S24 nasadí ako nové Snapdragony, tak aj Exynosy z dielne Samsungu. Návrat čipsetov zo série Exynos pritom priniesol zmiešané reakcie medzi používateľmi aj fanúšikmi Samsungu, nakoľko čipset Snapdragon 8 Gen 2 pre Galaxy aj v Európe získal veľkú podporu. Mnohí teda nemajú záujem prejsť na novšie modely z pripravovanej série ak prinesú čipset Exynos 2400.

Spoločnosť Qualcomm, ktorá stojí za čipsetmi Snapdragon, sa však vyjadrila k výbave modelov zo série Samsung Galaxy S24. Podľa ich slov bude väčšina telefónov z tejto série ponúkať najnovší Snapdragon 8 Gen 3.

Snapdragon 8 Gen 3 vo väčšine modelov série

Predstavenie série Samsung Galaxy S24 je podľa viacerých únikov už za rohom. Už dlhšie sa špekuluje o skoršom ako februárovom predstavení, pričom telefóny by mali prísť v druhej polovici januára. Návrat Exynosu je už istý a európske verzie smartfónov majú ponúknuť práve Exynos 2400. Ako však Qualcomm avizoval, väčšina existujúcich smartfónov z tejto série má prísť so Snapdragonom 8 Gen 3.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Qualcomm v tomto prípade pravdepodobne avizuje to, že model Samsung Galaxy S24 Ultra príde so Snapdragonom 8 Gen 3 na všetkých trhoch. Základný model série má bezpochyby prísť práve s Exynosom 2400, no o modeli Galaxy S24+ zatiaľ nie sú žiadne dohady a informácie.

O výkon v sérii Galaxy S24 nebude núdza

Čipset Exynos 2400 vzbudzuje v mnohých množstvo otázok. Bude dostatočne výkonný? Ako na tom bude výdrž batérie? A čo porovnanie so Snapdragonom 8 Gen 3? V súčasnosti sú k dispozícii kľúčové informácie práve o Exynose 2400 a zdá sa, že v telefónoch zo série Galaxy S24 nastane mierne zníženie výkonu pri verziách s Exynosom v porovnaní s verziami so Snapdragonom 8 Gen 3.

Používatelia na Slovensku však budú mať stále možnosť siahnuť po verzii so Snapdragonom 8 Gen 3, nakoľko Qualcomm potvrdil, že aj európske verzie budú s istotou disponovať týmto čipsetom.

Zdroj: androidcentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.