Ďalšie zdroje potvrdzujú predstavenie série Galaxy S24 už skôr ako zvyčajne.

Predstavenie modelového radu Samsung Galaxy S24 je v súčasnosti horúcou témou nielen medzi fanúšikmi tejto spoločnosti. Po odhalení čipsetu Snapdragon 8 Gen 3 prichádza vlna predstavovania vlajkových lodí na rok 2024 a svoje vrcholné modely stihlo predstaviť aj čínske Xiaomi. Skoršie predstavenie nových telefónov sa má pri najbližšej sérii týkať aj Samsungu.

Už dlhšiu dobu sa rozpráva o tom, že vlajkové lode na rok 2024 od Samsungu prídu na trh o niečo skôr ako zvyčajne. Udalosť Galaxy Unpacked totiž zvyčajne prebieha vo februári, no tento rok by sa Samsung mohol poponáhľať. Známy leaker s prezývkou Revegnus na sociálnej sieti X poukazuje na skoré januárové predstavenie.

Samsungu nie je cudzí ani január

Mesiac február je zvyčajne určený pre udalosť Galaxy Unpacked. Táto udalosť už tradične prebieha skôr ako veľká konferencia Mobile World Congress, na ktorej sa predstaví množstvo nových telefónov. Napriek tomu sú výrobcovia, ktorí predstavujú svoje telefóny už koncom predchádzajúceho roka aby sa poponáhľali s predstavením vlajkovej lode s najnovším Snapdragonom.

Sériu Samsung Galaxy S23 a Galaxy S22 sme prvý raz mohli taktiež vidieť začiatkom februára. Modelový rad Galaxy S21 bol však predstavený už 14. januára, čím Samsung dokazuje, že skoršie predstavenie vlajkových modelov nie je nereálne. Rovnaká situácia by sa mohla zopakovať aj tento rok pri sérii Samsung Galaxy S24.

Séria Samsung Galaxy S24 s Exynosom aj Snapdragonom

Podľa leakera by sa modelový rad Galaxy S24 mal prvý raz na trhu objaviť v druhej polovici mesiaca január. Toto tvrdenie by korešpondovalo aj so skoršími únikmi, keďže pôvodne sa rozprávalo o predstavení vlajkových lodí od Samsungu už 18. januára 2024. Okrem toho však vieme aj niečo o výbave telefónov, resp. ich výkone.

Európske verzie sa majú vrátiť k Exynosu, teda aspoň modely Galaxy S24 a Galaxy S24+. Model s prívlastkom Ultra má mať k dispozícii vlajkový Snapdragon 8 Gen 3 aj v Európe. A práve skoršie predstavenie čipsetu by mohlo inšpirovať výrobcu k tomu, aby predstavil aj svoje telefóny už v januári. Ak sú tieto informácie pravdivé, už v týchto týždňoch by sa malo objaviť viac informácií ohľadom výbavy telefónov.

Zdroj: sammobile.com, X (@tech_reve)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.