Nie každý si ich všimne.

Samsung 17. januára predstavil trojicu telefónov Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra, ktoré aktuálne stoja na vrchole jeho ponuky. Tieto telefóny nielenže ponúkajú skvelú hardvérovú výbavu, ale stali sa aj prvými, ktoré dostali nové používateľské rozhranie One UI 6.1. Zdá, sa že práve táto verzia One UI spôsobila problém, ktorý trápi model Galaxy S24 Ultra, avšak jeho oprava je na ceste.

Model Galaxy S24 Ultra patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete dnes kúpiť na trhu so smartfónmi, avšak po probléme so sýtosťou farieb sa začali objavovať ďalšie problémy, ktoré taktiež súvisia s displejom. Zatiaľ čo prví používatelia sa tešia z pokročilých možností fotoaparátu, celkového výkonu a nových prvkov umelej inteligencie, tak iní používatelia sa podľa portálu PhoneArena stretávajú s novými problémami súvisiacimi s displejmi.

Samsung pre sériu Galaxy S24 pripravuje aktualizáciu s prekvapením. Okrem opravy chýb ponúkne aj celkom nové možnosti nastavenia displeja.Zdroj: IceUniverse
Samsung pre sériu Galaxy S24 pripravuje aktualizáciu s prekvapením. Okrem opravy chýb ponúkne aj celkom nové možnosti nastavenia displeja.

Portál informuje, že dokonca môže ísť až o štyri rôzne problémy v závislosti od úrovne skúmania rôznych problémov vyskytujúcich sa priamo na displeji. Niektorí používatelia telefónov série Galaxy S24 sa sťažujú na problémy týkajúce sa ostrosti obrazu pri nízkom jase na sivom alebo tmavom pozadí. Používatelia pri tomto probléme tvrdia, že displej má zníženú kvalitu alebo je zrnitý, zatiaľ čo iní hovoria, že to vyzerá, že na vrchu tmavých farieb sa nachádza „vrstva nehybnej statickej elektriny“.

Tento problém, známy ako “MURA, sa výrobca snaží minimalizovať už v predvýrobnom procese telefónu na úroveň, ktorú ľudské oči sotva dokážu rozpoznať. Aj preto sa zdá, že Samsung niekde spravil chybu a dodal aspoň počiatočnú dávku zariadení série S24 s touto chybou. Ak si však tento problém všimnete, tak pravdepodobne ide o hardvérový problém, ktorý neopraví žiadna softvérová aktualizácia. V tomto prípade je najrozumnejšie telefón reklamovať. Nakoľko sa tento problém” objavuje iba pri extrémne nízkom jase, tak pravdepodobne si ho ani nikdy nevšimnete. Aj preto je otázne, či tento problém riešiť, alebo nie.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Oveľa prijateľnejší je problém s nevýraznými farbami Galaxy S24 Ultra v režime “Sýte farby”, ktorý bude opravený najbližšou aktualizáciou. Tieto dva problémy sú však oproti problémom so zelenými čiarami zanedbateľné.

Rozhodne však pri telefónoch série Galaxy S24 netreba prepadať žiadnej panike, pretože pri smartfónoch sa problémy jednoducho objavujú. Kúpou Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra určite chybu nespravíte. Ak by sa však predsa len nejaký problém objavil, pokojne sa obráťte na Samsung alebo predajcov, aby vám prípadné problémy pomohli vyriešiť. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.