Okrem opravy chýb ponúkne aj celkom nové možnosti nastavenia displeja.

Spoločnosť Samsung 17. januára predstavila trojicu telefónov Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra, ktoré aktuálne stoja na vrchole jej ponuky. Tieto telefóny nielenže ponúkajú skvelú hardvérovú výbavu, ale stali sa aj prvými, ktoré dostali nové používateľské rozhranie One UI 6.1. Zdá, sa že práve táto verzia One UI spôsobila problém, ktorý trápi model Galaxy S24 Ultra. Displej tohto telefónu je totiž v režime “Sýte farby” mierne vyblednutý, čiže je ďaleko za tým, čo používatelia od neho očakávajú. Dobrou správou je, že tento problém je riešiteľný, čo bolo jasné už v čase, keď sa tento nedostatok začal objavovať.

Aj reakcia spoločnosti Samsung bola okamžitá, problém priznala, a ihneď prisľúbila jeho opravu. Leaker IceUniverse však dodáva, že Samsung pracuje na veľmi šikovnom riešení, ktoré zvýši sýtosť farieb a dokonca túto sýtosť umožní detailne nastaviť presne podľa preferencií používateľa. Aktualizácia bude vydaná v najbližšej aktualizácii série Galaxy S24, avšak zdroj dodáva, ako bude spomínané nastavenie sýtosti farieb fungovať.

Samsung pre sériu Galaxy S24 pripravuje aktualizáciu s prekvapením. Okrem opravy chýb ponúkne aj celkom nové možnosti nastavenia displeja.Zdroj: IceUniverse
Samsung pre sériu Galaxy S24 pripravuje aktualizáciu s celkom novými možnosťami nastavenia displeja

Režim “Sýte farby” bude možné nastaviť v troch úrovniach pomocou nového prepínača. Už prvý stupeň je živší ako režim “Prirodzené”. Tento režim je však oproti starším modelom Galaxy S menej výrazný. Zaujímavejšia je stredná poloha prepínača, ktorá nastaví farby na úroveň série Galaxy S23. Tretia úroveň nastavenia “Sýtych farieb” túto hranicu prekračuje, čiže toto nastavenie na úrovni Galaxy S21 Ultra pravdepodobne bude pre veľa používateľov až príliš kontrastné.

Nový prepínač by mal byť súčasťou rozšírených nastavení režimu “Sýte farby”. Pokiaľ ste však aj vy v médiách zachytili “problém” s displejom Galaxy S24 Ultra, a zvažujete kúpu tohto telefónu, tak nemusíte mať žiadne obavy. Oprava tohto takmer “placebo” problému je totiž na ceste.

Dobrým ukazovateľom úspešnosti modelu Galaxy S24 Ultra je aj jeho 65 % podiel zo všetkých objednávok série Galaxy S24. Okrem veľkého displeja, nového teleobjektívu a dotykového pera S Pen získate titánový rám a výkonnú čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 3.

Zdroj: IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.