Samsung Galaxy S24 Ultra sa objavil v známom benchmarku.

O modeloch zo série Samsung Galaxy S24 sa objavuje čoraz viac informácií. Už teraz je však známe, že najlepšie vybavený model série získa čipset Snapdragon 8 Gen 3, pričom by sa mala táto verzia objaviť aj na globálnom trhu. Pripravovaný smartfón s označením Samsung Galaxy S24 Ultra sa však objavil v známom benchmarku, ktorý bežne používatelia využívajú pre porovnanie výkonu.

V platforme Geekbench pritom získal skutočne slušné skóre, ktoré výrazne prekonalo jeho predchodcu. Informácie o výsledku telefónu v známej platforme priniesol portál sammobile.com.

Galaxy S24 Ultra a jeho výsledok v Geekbench

Model Samsung Galaxy S24 Ultra s kódovým označením SM-S928U sa v platforme Geekbench objavil s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3. Práve tento čipset má byť najvýkonnejším čipsetom pre Android smartfóny, ktoré ponúkne spoločnosť Qualcomm. Práve tento model získal v platforme Geekbench až 2234 bodov pre single-core CPU a 6807 pre multi-core CPU výkon.

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra vs Xiaomi 13 Pro

Tento výsledok pritom reprezentuje to, že pripravovaný Galaxy S24 Ultra od Samsungu s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 bude až o 34 % rýchlejší v porovnaní s jeho predchodcom. Samsung Galaxy S23 Ultra pritom prišiel na trh s čipsetom Snapdragon 8 Gen 2 špeciálne upraveným pre Galaxy smartfóny.

Benchmark odhaľuje aj ďalšie informácie

Okrem výsledku, ktorý odhaľuje vysoký výkon telefónu, Geekbench odhalil aj ďalšie informácie. Jednou z nich je aj to, že model Samsung Galaxy S24 Ultra príde na trh so systémom Android 14. Verzia, ktorá sa testovala v platforme, pritom disponovala 8 GB RAM.

Je však dobré spomenúť, že Snapdragon 8 Gen 3 bude až o 40 % výkonnejší ak ide o GPU výkon. Budúci rok by práve tento čipset malo využiť viacero vlajkových lodí, nielen tieto modely od Samsungu. Skutočne výkonné modely by tak mali priniesť aj výrobcovia ako Xiaomi, HONOR, Motorola a ďalšie.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.