Pre majiteľov smartfónov Samsung Galaxy S7 a S7 edge sa čakanie na novú aktualizáciu skončilo.

Doplnené 18.5.2018: Samsung pre Galaxy S7 a S7 edge opätovne spúšťa aktualizáciu na Android 8.0 Oreo

Po ohlásení prvej vlny aktualizácií (pred pár dňami) pre Galaxy S7 a S7 edge prišlo rozčarovanie. Aktualizácia na Android 8.0 Oreo prostredníctvom OTA bola krátko po vypustení pozastavená kvôli technickým problémom.  

V prvej vlne boli aktualizovanésedmičky” v Spojenom kráľovstve a krátko na to sa začali objavovať neočakávané reštarty pri malom množstve zariadení. Oznámenie priamo zo spoločnosti Samsung ohlásilo okamžité pozastavenie aktualizácií a to až do vyšetrenia vzniknutého problému. S rovnakým problémom sa stretli používatelia aj v Kanade.

Našťastie oprava problému netrvala dlho a teraz sa na modelový rad Galaxy S7 opäť valí očakávaná aktualizácia na Android 8.0 Oreo. Verzie firmvéru sú G930FXXU2ERE8 a G935FXXU2ERE8. Dávnejšie informácie hovorili o 18. máji, ako termíne vypustenia aktualizácie na Android 8.0 Oreo. Viac informácií v pôvodnom článku nižšie.

Zdroj: GSM arena

Pôvodný článok 24.4.2018: Prvé informácie o vypustení aktualizácie na Android 8.0 Oreo, pre modely Galaxy S7 a S7 edge, sa objavili už pre nejakým časom. Prvotné plány hovorili o polovici apríla, ako prvom možnom aktualizačnom termíne, ale pravdepodobne si budú musieť majitelia „es-sedmičiek“ ešte chvíľu počkať.

Aktualizácia na Android 8.0 Oreo by sa mala rozposielať v polovici mája.

Tieto informácie sa objavili na tureckej stránke, na ktorej sa objavujú oficiálne aktualizačné rozvrhy spoločnosti Samsung. Za predpokladu, že aktualizácia začne presne 18. mája v Turecku, tak ostatné krajiny by mohli byť zahrnuté v rovnakom aktualizačnom okne.

Treba mať na pamäti, že ako prvé prídu na rad operátormi neblokované zariadenia a následne všetky ostatné.

Harmonogram aktualizácií pre modelový rad Galaxy J, A a S

Ako ste spokojní s rýchlosťou aktualizácií smartfónov od Samsungu?

Zdroj: GSM arena

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Testovali sme odolnosť Samsung Galaxy S7 edge, Apple iPhone 6 a ďalších zariadení

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.