Prichádza v podobe nadstavby One UI 2.5.

Samsung dnes spustil aktualizáciu pre modely série Galaxy S9 a S9+. Je to iba pár dní po vydaní aktualizácie pre Galaxy Note9. Aktualizácia sa začína rozširovať v Nemecku pod označením G96xFXXUCFTJ2. V krátkom čase sa však môže objaviť aj na ďalších trhoch. Dostupnosť OTA aktualizácie si viete overiť priamo v nastaveniach telefónu.

Najväčšou novinkou s príchodom One UI 2.5 je podpora bezdrôtového DeX. Po aktualizácii budete môcť DeX používať bezdrôtovo na kompatibilnom televízore, ktorý podporuje zrkadlenie obrazovky, a displej telefónu používať ako touchpad. 

One UI 2.5 tiež prináša inteligentnejšiu Samsung klávesnicu s funkciou vyhľadávania na YouTube a schopnosťou rozdeliť ju pre jednoduchšie písanie v režime na šírku. Vylepšením prešiel aj fotoaparát, ktorý získava možnosť upraviť trvanie záznamu v režime Single Take a zvoliť rozlíšenie videí zachytených v Pro režime. 

V aplikácii Správy je teraz možné SOS správy posielať vybraným kontaktom každých 30 minút po dobu 24 hodín. Aktualizácia One UI 2.5 pre Galaxy S9 a Galaxy S9+ je ich posledný veľký update. Oba telefóny budú v budúcnosti dostávať už iba pravidelné bezpečnostné aktualizácie.

Androidu 11 alebo One UI 3.0 sa však už tieto modely nedočkajú.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

4K LCD televízor s výbornou cenou a fajn obrazom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.