@uvleaks v krátkosti predstavil plány spoločnosti Samsung uviesť novú verziu dokovacej stanice DeX už koncom minulého roka.

Plány sa až tak nenaplnili a práve v týchto dňoch sa objavujú prvé zmienky o tomto zaujímavom príslušenstve. Nový dok ponesie názov DeX Pad a umožní tohtoročné Galaxy S9 a S9+ použiť ako touchpad po pripojení k monitoru.

Zdá sa, že všetko z výbavy ostalo rovnaké ako v minuloročnom modeli dokovacej stanice DeX s dvomi portami USB A, USB C a HDMI. Výrazná zmena však nastala v uložení smartfónu do dokovacej stanice kvôli využívaniu dotykovej plochy displeja ako touchpad.

Vetracie otvory sa nachádzajú na vrchu a pomáhajú regulovať teplotu zariadenia počas jeho pripojenia. Celkovo pôsobí nový DeX dosť plastovým dojmom. Uvidíme ako na nás zapôsobí naživo, rýchle správy vám prinesieme priamo z predstavenia tohto telefónu tesne pred zahájením výstavy MWC v Barcelone. Pozvánku na toto uvedenie už redakcia TOUCHIT od spoločnosti Samsung dostala. Očakávame, že uvádzacia cena bude rovnaká ako pri pôvodnej DeX stanici.  S očakávanou cenou 149,90 eur totiž predstaví Samsung v prípade nového DeXu pomerne málo zmien oproti predchodcovi.

Úniky obrázkov nového Samsung DeX nám tiež dávajú ďalší pohľad na prichádzajúci Galaxy S9, ktorý určite poteší. Samsung Galaxy S9 bude mať vstup pre slúchadlá!

zdroj: phandroid

Prečítajte si aj:

Recenzia: Dokovacia stanica Samsung DeX Station

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.