Ide o malý, ale výkonný nástroj na hľadanie stratených vecí.

SmartTag je možné využívať na hľadanie malých vecí pomocou mobilného zariadenia, ktoré funguje na princípe Bluetooth spojenia. Pokým prvá generácia prívesku Galaxy SmartTag bola predstavená začiatkom roka 2021 spolu s telefónmi série Galaxy S21, tak o niečo neskôr bola na trh uvedená aj vylepšená verzia Galaxy SmartTag+. 

Teraz je už na rade 2. generácia inteligentného sledovacieho zariadenia spoločnosti Samsung, o ktorom sme informovali začiatkom tohto mesiaca. Je to teda skutočne iba otázkou času, kedy sa tento šikovný pomocník dostane na trh. Portál GSMArena na základe správy britského predajcu MobileFun tvrdí, že spoločnosť Samsung SmartTag 2 uvedie na trh v októbri. Túto informáciu dopĺňajú aj oficiálne vyzerajúce rendery zariadenia v dvoch farbách – čiernej a bielej.

Koncom júna bol SmartTag 2 spozorovaný aj v databáze FCC s modelovým číslom EI-T5600 a podporou UWB. Zoznam už vtedy obsahoval aj dizajn prívesku, ktorý je výrazne odlišný od prvej generácie. Pokým prvá generácia mala štvorcový tvar, tak nová ho bude mať v tvare pilulky. Samsung šikovne vyriešil aj pútko, ktoré tentokrát bude väčšie, vďaka čomu sa bude dať lepšie pripevniť na rôzne predmety.

Očakáva sa, že prívesok bude fungovať aj s funkciou “Nájsť zariadenie” od spoločnosti Google, ktorú podporujú všetky telefóny so systémom Android.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.