Prívesok na sledovanie predmetov bude ešte lepší.

Prvé informácie o novej generácii sledovacieho zariadenia Galaxy SmartTag 2 sa objavili už v marci tohto roka, pričom sa očakávalo, že jeho uvedenie prebehne počas udalosti Galaxy Unpacked po boku skladačiek Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip5. Prvá generácia prívesku Galaxy SmartTag bola predstavená začiatkom roka 2021 spolu s telefónmi série Galaxy S21. O niečo neskôr bola na trh uvedená aj vylepšená verzia Galaxy SmartTag+, ktorá oproti prvej generácii priniesla niekoľko vylepšení. SmartTag je možné využívať na hľadanie malých vecí pomocou mobilného zariadenia, ktoré funguje na princípe Bluetooth spojenia. 

Hoci počas júlovej udalosti Galaxy Unpacked k uvedeniu novej generácie prívesku SmartTag 2 nedošlo, tak iba nedávno boli zverejnené nové detaily, ktoré odkrývajú atraktívny dizajn a ďalšie parametre. Portál 9to5google informuje, že prívesok na sledovanie predmetov s rozhraním Bluetooth a UWB bol nedávno spozorovaný aj v databáze FCC.

Galaxy SmartTagZdroj: Samsung
Galaxy SmartTag

Prívesky SmartTag mali aj jeden zásadný nedostatok. Dali sa totiž používať iba s telefónmi Galaxy, pričom stále nie je jasné, či tento “problém” bude pretrvávať, alebo Samsung svoj Tag sprístupní aj pre iné zariadenia s Androidom. Skôr sa však prikláňame k možnosti, že kompatibilita bude výhradne iba pre zariadenia z ekosystému Galaxy. 

Doterajšie správy naznačili, že používanie Galaxy SmartTag 2 bude stále vyžadovať prepojenie s aplikáciou SmartThings od Samsungu. Zároveň neexistujú žiadne dodatočné informácie o tom, že nový prívesok by mal podporovať sieť Nájsť zariadenie (Find My Device) od spoločnosti Google.

Celkom nový dizajn prívesku Galaxy SmartTag 2Zdroj: 9to5google
Celkom nový dizajn prívesku Galaxy SmartTag 2

Pred približne týždňom bol SmartTag 2 spozorovaný v databáze FCC s modelovým číslom EI-T5600 a podporou UWB, avšak zoznam obsahoval aj dizajn prívesku, ktorý je výrazne odlišný od prvej generácie. Pokým prvá generácia mala štvorcový tvar, tak nová ho bude mať v tvare pilulky. Zdá sa, že Samsung šikovne vyriešil aj pútko, ktoré bude tentokrát väčšie, vďaka čomu sa bude dať lepšie pripevniť na ďalšie predmety.

Predpokladá sa, že Galaxy SmartTag 2 sa na trhu objaví až začiatkom roka 2024 po boku telefónov série Galaxy S24, avšak nie je vylúčené, že na trh bude uvedený ešte tento rok. Napríklad po boku Galaxy S23 FE.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.