Samsung predstavil aj svoj najvybavenejší tablet Galaxy Tab S10 Ultra. Je mimoriadne tenký, má výborný displej, s ktorým môžete sledovať obsah aj počas slnečného dňa a na veľkom displeji si vychutnáte umelú inteligenciu Galaxy AI.

Tenší a elegantnejší

Voči predchádzajúcej verzii Galaxy Tab S9 Ultra je tenší, má len 5,4 mm a je naozaj tenký v ruke. Jeho uhlopriečka má 14,6 palca a obnovovacia frekvencia je 120 Hz. Súčasťou dodávky je dotykové pero a tiež nabíjací USB-C kábel. Vyhotovenie je v striebornej a šedo-modrej farbe. Menší tablet Galaxy Tab S10+ má uhlopriečku 12,4 palca.

Galaxy Tab S10 Ultra a Tab S10+
Galaxy Tab S10 Ultra a Tab S10+

Vylepšený výkon

Procesorom je vylepšený MediaTek 6989 a ten prináša v porovnaní s Galaxy Tab S9 Ultra o 30 % viac grafického výkonu, o 17 % viac procesorového výkonu a o 12 % viac výkonu pri využívaní umelej inteligencie. Navyše, výrobca posilnil aj systém chladenia, chladiaca parná komora je 1,48× väčšia ako to bolo v prípade Galaxy Tab S9. Ide o uzavretý systém, z tabletu sa samozrejme nič do vonkajšieho prostredia neodparuje.

Galaxy Tab S10 Ultra
Galaxy Tab S10 Ultra

Odolný pri nešetrnom zaobchádzaní

Tablet Galaxy Tab S10 Ultra je mimoriadne odolný. Stupeň krytia je IP68, môžete ho ponoriť do vody do hĺbky 1,5 metra na dobu 30 minút. Výrobca použil vylepšený materiál, z ktorého je tento tablet vyhotovený a ide o Armor Aliminium so zvýšenou tvrdosťou a odolnosťou voči poškriabaniu a poškodeniu. Týka sa to prednej aj zadnej časti tohto tabletu. Podľa Vickersovej skúšky tvrdosti je tento koeficient zvýšený medzigeneračne o 10 %.

Čitateľný aj na slnečnom žiarení

Displej je tiež vylepšený. medzigeneračne sa znížila odrazivosť displeja a svetlo sa natoľko neodráža pri pohľade na displej. Priniesla to nová antireflexná ochrana. Technológia Vision Booster potom prináša zvýšenú viditeľnosť na priamom slnečnom žiarení.

Galaxy Tab S10 Ultra
Galaxy Tab S10 Ultra

Doplnková výbava

K tomuto tabletu si môžete kúpiť odolné puzdro s klávesnicou. Klávesnica má doplnené špeciálne tlačidlo na využívanie Galaxy AI. Tiež je v ponuke odolné puzdro s klávesnicou a touchpadom alebo obal SmartBook Cover, ktorý chráni tablet a zároveň tvorí oporu na výšky alebo na šírku pri sledovaní videa.

Umelá inteligencia

Zlepšenie dialógov

Jednou z vlastností umelej inteligencie je automatické zvýraznenie dialógov pri prehrávaní videa. Vo výsledku tak lepšie rozumiete tomu, čo sa vo videu hovorí. Platí to pre platformy ako je napr. YouTube, PrimeVideo, americké huku alebo Google Play Movies.

Skica do obrázku

Výrazným zlepšením je umelá inteligencia, ktorá prináša viac produktivity a zábavy pri práci s týmto tabletom. Napr. na veľkej ploche displeja pomocou dotykového pera nakreslíte skicu toho, čo by ste chceli mať nakreslené. Na pravej strane displej potom nájdete ikonu, ktorou sa dá s umelou inteligenciou dokresliť tento naskicovaný návrh do profesionálnej podoby a pracuje to veľmi zaujímavo. Výsledky sú vysoko použiteľné.

Inteligentný výber

Môžete tiež použiť funkciu inteligentný výber a z toho, čo máte na displeji sa vyberie len vami vyznačená časť, s ktorou môžete ďalej pracovať. Napr. si vyznačíte časť s osobou a tej potom dokreslíte na hlavu korunu. Umelá inteligencia spojí tieto zábery a koruna bude vyzerať ako keby tam bola nasadená na hlave už v dobe fotenia.

Poznámky s inteligenciou

Veľmi výrazne je vylepšená aplikácia Poznámky (Notes). Asistent pre poznámky vám totiž umožňuje ich formátovať, pripraviť sumár z toho, čo máte v poznámkach alebo môžete aj poznámky prekladať z jedného jazyka do druhého. Súčasťou je aj pomocník pri štúdiu. Do poznámky rukou nakreslíte matematickú rovnicu a umelá inteligenciu ju vyrieši.

Poznámky vám tiež uľahčia prácu s PDF dokumentami, ktorí môžete prestransformovať do editovateľných poznámok, preložiť do iného jazyka alebo vytvoriť sumár. Do poznámok sa môžu prepísať aj vaše zvukové poznámky.

K tomuto tabletu pripravujeme aj video predstavenie, kde si ukážeme funkciu umelej inteligencie detailne.

Ceny: Galaxy S10 Ultra Wi-Fi 12 + 256 GB za 1339 eur, 12 + 512 GB za 1459 eur, 16 GB + 1 TB za 1759 eur. Galaxy S10 Ultra 5G 12 + 256 GB za 1489 eur, 12 + 512 GB za 1609 eur. V každom prípade je k dispozícii spätný bonus pri odkúpení starého zariadenia vo výške 400 eur.

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.