Samsung predstavil tablet Galaxy Tab S4 s vylepšeným dotykovým perom a systémom Android 8.1.

Galaxy Tab S4 je 10,5-palcové zariadenie s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov, procesorom Snapdragon 835 a kombináciou 4 GB RAM + 64 GB úložisko. K dispozícii je slot na microSD karty do 400 GB a zariadenie tiež obsahuje USB-C port, snímač očnej dúhovky a 7300 mAh batériu s výdržou 16 hodín prehrávania videa. V balení nájdete aj vylepšené dotykové pero S Pen.

Tablet ponúka operačný systém Android 8.1 s virtuálnym asistentom Bixby a 4 reproduktory AKG s podporou technológie Dolby Atmos. A hoci ide v jadre o typický Android tablet s prémiovou multimediálnou výbavou, Samsung zakomponoval do Galaxy Tab S4 niekoľko nadštandardných vlastností, ktoré sú zamerané na produktivitu.

https://www.youtube.com/watch?v=ufAuTtB5mV4

Samsung Galaxy Tab S4 v oficiálnom videu

Je určený aj na prácu

Najvýraznejšou novinkou je integrácia prostredia Samsung DeX. To môžete aktivovať pripojením k ochrannému krytu s klávesnicou, ktorý sa predáva samostatne, avšak do 23. augusta ho môžete získať zadarmo ako darček. DeX je možné spustiť aj z panelu pre rýchly prístup. Rozhranie DeX umožňuje priamo v tablete Galaxy Tab S4 otvoriť aplikácie pre Android, vrátane balíka Microsoft Office, v niekoľkých oknách rovnako ako na stolnom počítači a v prípade potreby meniť ich veľkosť. Môžete rovnako presúvať obsah medzi aplikáciami a používať príkazy a klávesové skratky, hrať hry alebo pracovať s multimédiami.

Samozrejmosťou je možnosť používať externú klávesnicu, myš aj monitor. DeX podporuje rozlíšenie HD+/FHD/WQHD, pri pripojení k monitoru je potrebná HDMI redukcia (EE-HG950D). Po pripojení k externému monitoru môžete najnovšie rozšíriť svoju plochu tabletu na daný monitor, prípadne využívať aj Duálny režim. V tomto režime využíva na svojej ploche tablet prostredie Android a externý monitor prostredia Samsung Dex. Máte tak k dispozícii dve rozdielne plochy pre pohodlnejšiu prácu alebo zábavu.

Pre pripojenie k ďalšej obrazovke je možné využiť aj kompatibilný viacportový adaptér pre rozhranie HDMI/USB-C (EE-P5000B – nie je súčasťou balenia). Po pripojení môže Galaxy Tab S4 slúžiť ako trackpad alebo sketchpad a od tohto roka najnovšie aj ako plne funkčný tablet s operačným systémom Android, čím používateľom ponúka na plnenie úloh dve obrazovky.

Súčasťou balenia tabletu Galaxy Tab S4 je pero Samsung S Pen, ktoré ponúka skvelý spôsob, ako vyjadriť svoju kreativitu a komunikovať. Pomocou funkcie Screen-Off Memo si môžete za pochodu robiť poznámky, pomocou aplikácie Samsung Notes si môžete poznámky prechádzať, prekladať a organizovať pomocou služby Samsung Live Message.

K predobjednávke dostanete darček

Nový tablet Galaxy Tab S4 bude na Slovensku dostupný v LTE verzii od 24. augusta 2018 a Wi-Fi verzii začiatkom septembra a to v dvoch farebných variantoch – čiernom a šedom. Odporúčaná maloobchodná cena tabletu bude 759 eur za verziu s LTE a 699 eur za verziu s Wi-Fi. S tabletom Galaxy Tab S4 navyše môžete nielen využívať dáta, ale aj telefonovať. Tablet Galaxy Tab S4 podporuje štandard LTE Cat 16.

Odporúčaná maloobchodná cena príslušenstva v podobe Ochranného krytu s klávesnicou (POGO) bude 129,90 eur a Polohovateľného puzdra 59,90 eur. Pokiaľ si predobjednáte tablet Galaxy Tab S4 v termíne od 2. augusta do 23. augusta 2018 alebo do vypredania zásob, dostanete Ochranný kryt s klávesnicou ako darček.

Samsung Galaxy Tab S4

Špecifikácie tabletu Samsung Galaxy Tab S4

DISPLEJ10,5″ sAMOLED WQXGA (2560 × 1600)
CHIPSETQualcomm® Snapdragon™ 835 osemjadrový (2,35 GHz + 1,9 GHz)
PODPORA LTELTE kat. 16 DLCA, 4X4 MIMO
PAMÄŤ / ÚLOŽISKO4 GB + 64 GB / 256 GB, microSD až 400 GB5
FOTOAPARÁT13 Mpix AF + 8,0 MP, s bleskom
PORTYUSB 3.1 (typ C), POGO
SENZORYAkcelerometer, kompas, gyroskop, RGB, priblíženie, snímač očnej dúhovky, Hallov senzor
BEZDRÔTOVÉ PRIPOJENIEWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 5.0
GPSGPS + GLONASS, Beidou, GALILEO
ROZMERY, HMOTNOSŤ249,3 x 164,3 x 7,1 mm

482g (Wi-Fi) / 483g (LTE)

BATÉRIA7 300 mAh, rýchle nabíjanie
OS/UPGRADEAndroid 8.1
PRÍSLUŠENSTVOS Pen (súčasť balenia)
VIDEONahrávanie: UHD 4K (3840 x 2160) pri 30 fps

Prehrávanie: UHD 4K (3840 x 2160) pri 60 fps

AUDIO4 reproduktory vyladené od AKG, Dolby Atmos®

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit