Pripravovaná séria tabletov Galaxy Tab S7 dáva o sebe čoraz viac vedieť.

V posledných dňoch sme sa dozvedeli pomerne veľa o jej zástupcoch, ich vzhľade a základných technických parametroch. Najnovšia správa však prezrádza nové detaily o Samsung Galaxy Tab S7+ z platformy GeekBench, ktorá odhaľuje použitie čipovej sady Snapdragon 865.

SAMSUNG GALAXY TAB S7

Zdroj: GizChina

Tablet Galaxy Tab S7+ nesie modelové označenie SM-T976B a vo výbave má 6 GB pamäte RAM. Podľa posledných správ Samsung vyvíja tablety s 11 a 12,4-palcovými displejmi. Každý z týchto tabletov bude mať dve verzie – Wi-Fi a mobilnú. 

Galaxy Tab S7+ prešiel aj certifikáciou Bluetooth. Ďalšie správy naznačujú, že modely Galaxy Tab S7 a S7+ budú predstavené so 120 Hz displejmi. Vylepšenie displejov by priblížilo tieto tablety zariadeniam Apple iPad Pro, ktoré takisto používajú 120 Hz displeje.

SAMSUNG GALAXY TAB S7

Zdroj: GizChina

Séria Galaxy Tab S7 bude samozrejme opäť podporovať dotykové pero S Pen. Vďaka vysokej obnovovacej frekvencii bude táto funkcia teraz ešte zaujímavejšia. S Pen bude lepšie fungovať aj pri kreslení alebo 2D animáciách pomocou rôznych programov na úpravu a retušovanie.

Na druhej strane, vysoká obnovovacia frekvencia môže mať nepriaznivý vplyv na výdrž batérie. Preto sa očakáva, že spoločnosť Samsung pripraví pre nové tablety väčšie batérie. Úniky naznačujú, že Galaxy Tab S7+ dostane batériu s kapacitou až 10 090 mAh. 

Samsung Galaxy Tab S6

Pokiaľ ide o Galaxy Tab S7, tak tento model by mal prísť so 7 760 mAh batériou. Prevedenie oboch modelov bude celokovové. Tablet s 11-palcovým displejom má rozmery 253,7 × 165,3 × 6,3 mm. Na zadnej strane by sa mali nachádzať aj dva fotoaparáty. Zatiaľ však nemáme informácie o ich presnej konfigurácii. Celková hrúbka zariadenia by sa mala zastaviť na úrovni 7,7 mm.

Medzi ďalšie funkcie patrí pripojenie 5G a používateľské prostredie One UI, ktoré bude založené na systéme Android 10. Samsung by mal novú sériu tabletov predstaviť už v auguste.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Sony vstáva z popola. Prečo môže byť Sony Xperia 1 Mark II mega úspešná?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.