Ich predstavenie sa očakáva budúci mesiac.

Spoločnosť Samsung už 26. júla predstaví skladateľné zariadenia Galaxy Z Fold5 a z Flip5, ku ktorým sa v ten istý deň pridajú aj tablety série Galaxy Tab S9. Nová správa z portálu AndroidAuthority však potvrdzuje, že na udalosti Galaxy Unpacked v kórejskom Soule, budú uvedené tri modely tejto série s takmer nezmeneným dizajnom, ktorý je vyobrazený na oficiálne vyzerajúcich renderoch.

Okrem trojice tabletov série Galaxy Tab S9 sa iba pred pár dňami na verejnosť dostali aj prvé oficiálne fotografie pripravovaných skladačiek Samsung Galaxy Z Flip5 a Z Fold5, ako aj hodiniek série Galaxy Watch6, ktoré by mali byť spoločnosťou taktiež uvedené už o pár týždňov na rovnakej udalosti.

Samsung Galaxy Tab S9: Tri tablety na renderochZdroj: Snoopytech
Samsung Galaxy Tab S9: Tri tablety na renderoch

Nová séria renderov v prípade tabletov Tab S9 potvrdzuje, že Samsung sa bude aj naďalej držať tradičného konceptu uvádzania troch modelov, ktoré budú pozostávať z dvoch “základných” modelov a jedného TOP modelu. To znamená, že tohtoročná generácia by mala obsahovať modely Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ a Galaxy Tab S9 Ultra. V podstate ide o rovnakú stratégiu, ktorú spoločnosť používa aj pri telefónoch série Galaxy S.

Na základe renderov je vidieť, že po dizajnovej stránke sa veľa zmien neudeje. Modely Tab S9 a S9+ majú identický dizajn, zatiaľ čo model Tab S9 Ultra si zachováva výrez v displeji, v ktorom sú umiestnené fotoaparáty a ďalšie senzory. Zatiaľ čo prvý render ukazuje iba tri tablety s perom S Pen, tak druhý odhaľuje aj ďalšie zariadenia, ktoré Samsung čoskoro predstaví v júli na udalosti Galaxy Unpacked. Na obrázku nižšie sa okrem tabletov nachádzajú aj hodinky série Galaxy Watch6, telefón Galaxy Z Flip5 a pravdepodobne slúchadlá Galaxy Buds 3. 

Samsung Galaxy Tab S9: Tri tablety na rendeochZdroj: Snoopytech
Samsung Galaxy Tab S9: Tri tablety na rendeoch

Správa zo začiatku júna odhaľuje, že modely Galaxy Tab S9+ a Galaxy Tab S9 Ultra budú podporovať 45 W nabíjanie. Model Tab S9 Ultra bude mať na základe dostupných informácií 14,6-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2960 × 1848 pixelov a výrez v tvare písmena V. Zadná strana tabletu odkrýva zmeny, ktoré sa týkajú fotoaparátov s ohraničením okolo objektívov spolu s držiakom pera S Pen. Model Ultra pritom nie je jediným modelom série, ktorý podporu dotykového pera dostane. 

Najvybavenejší tablet série Galaxy Tab S9 by mal dokonca získať aj zvýšenú ochranu voči vode a prachu na úrovni IP68.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.