Nová generácia skladacích smartfónov od Samsungu je skoro tu.

Samsung už začiatkom júla predstaví novú generáciu svojich skladacích telefónov a nie je teda prekvapením, že sa na internete začína objavovať čoraz viac uniknutých informácií, ktoré nám ponúkajú dobrý pohľad na to, čo by mali novinky ponúknuť.

O výbave modelu Galaxy Z Fold6, ktorý prinesie minimálne zmeny, sme už informovali v samostatnom článku TU. V prípade smartfónu Galaxy Z Flip6 sa však môžeme tešiť na niekoľko užitočných zlepšení. Naznačujú to technické špecifikácie, ktoré zverejnil portál smartprix.com.

Samsung Galaxy Z Flip6 si zachová prakticky identický dizajn ako jeho predchodca. Má rovnakú hmotnosť 187 gramov a takisto aj hrúbku v otvorenom stave na úrovni 6,9 mm. Hrúbka v zatvorenom stave sa nepatrne znížila z 15,1 mm na 14,9 mm.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: onleaks×smartprix
Samsung Galaxy Z Flip6

Totožné sú aj displeje telefónu – vnútorný 6,7-palcový Dynamic AMOLED 2X s rozlíšením 2640 × 1080 pixelov a frekvenciou 120 Hz a vonkajší 3,4-palcový Super AMOLED s rozlíšením 720 × 748 pixelov. Uvidíme, či Samsung zlepší jas displejov, alebo nie.

Kľúčovým zlepšením bude nový procesor Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy v kombinácii s 8 GB alebo 12 GB RAM (zdroj: sammobile.com). Úložisko bude dostupné vo veľkosti 256 GB a 512 GB. Zatiaľ však nie je potvrdené, či bude 12 GB verzia dostupná na všetkých trhoch.

Samsung zväčšil aj batériu, ktorá narástla z 3700 mAh na 4000 mAh. V kombinácii s energeticky efektívnejším procesorom by to malo znamenať lepšiu výdrž na batériu. Výkon nabíjania sa nezmení, bude mať 25 W.

Galaxy Z Flip6 bude mať aj lepší hlavný fotoaparát – ten ponúkne rozlíšenie 50 Mpx (predchádzajúca generácia mala 12 Mpx fotoaparát). Zvyšné fotoaparáty budú papierovo bez zmeny – 12 Mpx ultraširokouhlý a 10 Mpx selfie fotoaparát.

Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 na prvom oficiálnom obrázkuZdroj: Reddit/UnironicallyMe37
Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 na prvom oficiálnom obrázku

Zdroj: smartprix.com, sammobile.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit