Tvrdí to portál smartprix.com, ktorý v predstihu zverejnil kompletné technické špecifikácie.

Samsung už o necelý mesiac predstaví novú generáciu svojich skladacích smartfónov. Je takmer isté, že na trh uvedie šiestu verziu modelov Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip. Pokiaľ očakávate výrazné zmeny a zlepšenia, informácie portálu smartprix.com vás sklamú.

Smartprix zverejnil kompletné technické špecifikácie skladacieho smartfónu Samsung Galaxy Z Fold6, ktorý v porovnaní so svojim predchodcom prinesie najmä nový procesor Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Nový procesor bude hlavným zlepšením, keďže ostatné parametre sú prakticky bez zmeny – hoci, pár menších drobností sa nájde.

Jednou z takýchto drobností bude mierna zmena rozlíšenia a formátu displejov telefónu. Vonkajší displej bude mať uhlopriečku 6,3 palca a rozlíšenie 2376 × 968 pixelov. Vnútorný displej bude mať 7,6 palca a rozlíšenie 2160 × 1856 pixelov. V oboch prípadoch pôjde o Dynamic AMOLED 2X displej s frekvenciou 120 Hz.

Porovnanie Galaxy Z Fold5 vs. Galaxy Z fold6Zdroj: IceUniverse
Galaxy Z Fold5 (vľavo), Galaxy Z Fold6 (vpravo)

Galaxy Z Fold6 bude poháňať už spomenutý procesor Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy v kombinácii s 12 GB RAM typu LPDDR5X. Úložisko bude dostupné vo veľkostiach 256 GB, 512 GB a 1 TB – tieto parametre sú totožné ako pred rokom. A rovnaká bude aj batéria s kapacitou 4400 mAh.

Zmeny nečakajte ani v prípade fotografickej výbavy telefónu. Tá je papierovo totožná – 50 Mpx hlavný fotoaparát s clonou f/1.8 a optickou stabilizáciou, 12 Mpx, f/2.2 ultraširokouhlý fotoaparát a 10 Mpx teleobjektív s clonou f/2.4, OIS a 3× optickým zoomom.

Vo výbave telefónu sa bude nachádzať aj 4 Mpx fotoaparát pod displejom a 10 Mpx selfie fotoaparát v rámci vonkajšieho displeja. Opäť platí, že rovnaké parametre ponúkol aj Galaxy Z Fold5. Dá sa však očakávať, že novinka bude fotiť lepšie fotky vďaka novému procesoru.

Galaxy Z Fold6 by však mal priniesť jedno dôležité zlepšenie – pokiaľ sú informácie portálu smartprix správne, tak Samsungu sa podarilo znížiť hmotnosť telefónu aj jeho hrúbku. Hmotnosť by mala byť 239 gramov (Fold5 vážil 253 gramov) a hrúbka telefónu sa znížila z 13,4 na 12,1 mm v zatvorenom stave a zo 6,1 na 5,6 mm v otvorenom stave.

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6

Zdroj: smartprix.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit