Tento nedostatok bol prítomný na všetkých doterajších zariadeniach Z Fold.

Nadchádzajúcu generáciu skladacieho telefónu Samsung Galaxy Z Fold5 možno čaká jedna zmena, ktorá by mala vyriešiť malý nedostatok všetkých predchádzajúcich verzií tohto smartfónu. Informuje o tom juhokórejský portál Naver.com, z ktorého čerpal informácie SamMobile.com.

Ide konkrétne o pánt zariadenia, ktorý by mal mať tvar kvapky vody. To má údajne umožniť zložiť zariadenie úplne naplocho, teda bez medzery v tvare klinu, ktorá je typická pred Galaxy Z Fold4 a ostatné skladačky z tejto línie (hoci medzigeneračne sa ho ju darilo zmenšovať). Vnútorná obrazovka Galaxy Z Fold5 bude mať navyše hladší a menej viditeľný záhyb na displeji.

Viacerí čínski výrobcovia už tento konštrukčný prístup pri svojich skladacích zariadeniach používajú, ale za cenu straty úplnej vodotesnosti. Samsung však podľa citovaného zdroja zrejme pridá taký nový tvar pántu, ktorý umožní zachovať pre telefón stupeň krytia IPX8. Zrejme však stále bude chýbať odolnosť voči prachu.

Naver.com tiež uvádza, že spoločnosť Samsung má v skutočnosti patent na pánt tohto typu od roku 2016. Nie je jasné, prečo nebol implementovaný už v predchádzajúcich generáciách, ale je možné, že príslušná technológia ešte nebola dostatočne vyspelá na použitie v komerčnom produkte, prípadne bola príliš drahá na sériovú výrobu.

Samsung predstavil sériu Galaxy Z Fold v roku 2019 a uviedol doteraz celkovo štyri generácie tohto skladacieho zariadenia. Postupne sa mu darí odstraňovať slabé miesta týchto skladačiek, napríklad chýbajúcu vodotesnosť či slabší fotoaparát, za ktorý boli prvé generácie dosť kritizované.

Z Fold 4 už ale mal fotoaparát na úrovni Galaxy S22 Plus, čo je už len krok od fotograficky najvybavenejšej Ultry. Keďže však Z Fold4 stál pri uvedení na trh 1800 eur, patrilo by sa, aby aj fotograficky patril k úplnej špičke.

Zdroje: Naver.com, SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.