Najväčší vizuálny nedostatok skladacích telefónov by tak mal byť aspoň čiastočne vyriešený.

Séria Galaxy Z Fold patrí k tomu najlepšiemu, čo sa na trh so skladacími telefónmi aktuálne nachádza. Takisto obsahuje aj najviac predstavených modelov, pričom už teraz sa pripravujeme na jej ďalšie rozšírenie. Pokiaľ ste však mali možnosť aspoň na chvíľu používať jeden z týchto modelov, mohli ste si všimnúť, že skladací displej má v mieste, v ktorom sa prekladá, mierny záhyb.

Pokiaľ sa však obzrieme do histórie, tak celkom prvý model Galaxy Z Fold mal displej potiahnutý iba plastom. Pokým pri prvom modeli bolo miesto ohybu výrazne viditeľné, tento nedostatok čiastočne pretrval až po Z Fold3, hoci tento model používa UTG sklo.

Záhyb displeja pri skladacích telefónoch od Samsungu je spôsobený konštrukčným riešením pántu. Keďže v prípade konkurencie boli použité iné riešenia, tak v konečnom dôsledku aj zabezpečili menšie záhyby displejov.

O  menšom záhybe displeja telefónu Galaxy Z Fold4 najnovšie informoval leaker Ice Universe. Táto zmena podľa jeho slov zabezpečí, že displej bude hladší, hoci záhyb bude do určitej miery stále viditeľný. 

Staršie správy nám priniesli informácie aj o novom konštrukčnom riešení pántu, ktorý by mal pri modeli Z Fold4 obsahovať menej mechanických komponentov. To by malo mať zároveň aj priamy vplyv na záhyb displeja. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.